Stunts van Tom Cruise, doet hij deze zelf? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Stunts van Tom Cruise, doet hij deze zelf?

Dat Tom Cruise (60 jaar) kickt op adrenaline, dat is inmiddels geen verrassing meer. De man deinst werkelijk nergens voor terug. Een film opnemen in een vliegende F-16? Ach, waarom ook niet? Dat is een piece of cake. En dat allemaal met een grote grijns op zijn gezicht. De stunts van Tom Cruise leveren vandaag de dag nog steeds veel vraagtekens op. Zeker nu steeds meer jongeren eerdere films terugkijken.

Cruise vloog tijdens de opnames van beide Top Gun films niet zelf. Hoe graag hij dat ook had gewild. Zeker als je de welbekende Mission Impossible films en bijhorende actiescènes hebt gezien, zou je denken dat Tom Cruise al zijn stunts uitbesteed aan stuntmensen. Deel jij deze opvatting? Dan gaan de volgende feiten jou verbazen.

Stuntman Cruise

Afgelopen juni is Tom Cruise 60 jaar geworden. Ja, echt waar. En eerlijk is eerlijk, je zou het hem niet geven. Toch? De man lijkt maar niet ouder te worden. Zowel in uiterlijk, als in zijn doen en laten. Zo dook Cruise tijdens de opnames van Top Gun: Maverick meerdere malen in de cockpit van een F-16. En dat is nog niet alles.

Cruise nam – voor een groot deel – de opleiding van collega-acteurs op zich, waarbij hij de groep klaarstoomde voor vliegen in een F-16. Van G-krachten tot eventuele reddingsacties. En die trainingen? Die waren niet misselijk. Letterlijk en figuurlijk.

De acteur is eveneens bekend van de Mission Impossible films, waarvan het zevende en achtste deel op komst zijn. Eerdere delen kennen verschillende actiescènes die jou vast zijn bijgebleven. Achtervolgingen op een motor door Parijs, parachutespringen, scheuren door de smalle straatjes van Casablanca en beproevingen onder water. De vraag is echter; doet Tom Cruise al deze stunts zelf? Je kunt het je haast niet voorstellen.

In verschillende interviews heeft Tom Cruise aangegeven – wederom met een grote grijns op zijn gezicht – zijn stunts zo veel mogelijk zelf te willen doen. En tot nog toe lukt hem dat. Een stuntman die voor Cruise invalt? Die zul je niet gauw tegenkomen op de set. Conclusie: de stunts van Tom Cruise zijn écht.

Bekijk ook:
James Bond Quiz

Spraakmakende stunts

Heb je de films van Mission Impossible goed bekeken? Grote kans dat je met open mond hebt zitten kijken. Je kunt je vast een aantal spraakmakende scenes herinneren. Wellicht was je direct sceptisch of heb je al die tijd gedacht dat een green screen werd gebruikt.

Nu de mythe over een eventuele stuntman uit de wereld is geholpen, zijn we aangekomen bij de stunts zelf. Stunts waarvan je je niet voor kunt stellen dat ze écht zijn. We geven jou een voorbeeld van de meest spraakmakende stunt van Tom Cruise.

Hangend aan een vliegtuig

In Mission Impossible: Rogue Nation is te zien hoe Ethan Hunt zich geen seconde bedenkt en zich vastklampt aan een al stijgend vliegtuig. De scene lijkt met een green screen en vliegtuig simulator te zijn opgenomen. Maar niets is minder waar. Cruise hangt daadwerkelijk aan een hangend vliegtuig dat de lucht in stijgt.

Vanzelfsprekend zit de acteur vast aan touwen en draagt hij lenzen die zijn ogen beschermen tegen de heftige wind. Ondanks dat hangt Cruise daadwerkelijk aan een klimmend vliegtuig. De scene is dan ook verschillende keren opgenomen. Zou jij het durven?

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.