roken, drinken, snuiven in films
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat drinken, snuiven, en roken acteurs in films en series?

In The Wolf of Wall Street snuiven ze zich kapot, in Peaky Blinders lijkt drank een overlevingsmiddel, en in Pineapple Express wordt er flink geblowd. Het lijkt wel alsof je hele dagen mag feesten als acteur, maar we weten natuurlijk allemaal dat ze dit niet echt snuiven, drinken, en roken. Maar wat gebruiken ze dan wel?

Roken in films en series

Vanaf de jaren '70 tot begin jaren '90 was het nog heel normaal om overal te roken. Zelfs in ziekenhuizen mocht er gerookt worden. Toen des tijds zou het zelfs gezond verklaard zijn. Nu weten we natuurlijk allemaal wel beter. Maar het is dan ook niet raar om te bedenken dat de acteurs in films van die tijd echt werkelijk waar aan het roken waren. Sterker nog, sigarettenfabrikanten benaderde films zelfs om hun pakje sigaretten te gebruiken voor extra promotie.Tegenwoordig wordt roken steeds meer taboe, dus ook in films worden geen echte sigaretten meer gebruikt. De sigaretten die we nu in films en series zien zijn gemaakt van kruiden. In principe dus gewoon een kopje thee, maar dan in een sigaret!

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

roken

Cocaïne in films en series

Jij en ik snappen allebei net zo goed dat acteurs niet écht cocaïne snuiven tijdens het filmen. Soms lijkt het misschien alsof ze inderdaad onder invloed zijn, maar ze acteren gewoon ontzettend goed. Stiekem denken wij bij sommige acteurs dat ze wel uit ervaring weten hoe ze deze high moeten nadoen. Maar wat gebruiken ze dan wel?

Vroeger werd melkpoeder vaak gebruikt als cocaïne in films en series. Tegenwoordig gebruikt vrijwel iedere film of serie inositol. Dit is vitamine B in poedervorm. Het heeft vrijwel exact dezelfde structuur als cocaïne, en ziet er dus hetzelfde uit. Soms wordt calcium ook wel eens gebruikt als cocaïne in films en series.

Drank in films en series

Ik denk dat we allemaal wel een idee hebben van het drankgebruik in films. Je gebruikt gewoon een ander drankje met dezelfde kleur als het originele drankje. Zo wordt water vaak gebruikt als vodka, lauwe thee als whisky, en bier door alcoholvrij bier of ijsthee met koolzuur. Rode wijn wordt vaak vervangen door een fruitsapje, meestal iets in de richting van cranberrysap.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

drank

Heroïne in films en series

Vaak zien we in films en series niet het moment waarop de naald de arm ingaat. Negen van de tien keer wordt het beeld net voor het moment afgekapt, en zien we later een naald uit de arm steken. Meestal wordt er gebruik gemaakt van valse naalden. Tijdens het bewerken van de film worden de beelden zo gemanipuleerd dat er vloeistof en naalden worden toegevoegd.

Toch zijn er ook films waarin wel degelijk vloeistof het lichaam ingespoten wordt. Het gaat in die gevallen om fysiologisch water. Dit is een onschadelijke vloeistof welke geen gevolgen heeft. Fysiologisch water moet wel ingespoten worden door een verpleegkundige, je hebt immers te maken met een naald die het lichaam binnengaat.

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.