Nieuwe spectaculaire trailer van Dune 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Nieuwe spectaculaire trailer van Dune

Er is een nieuwe trailer van Dune verschenen en die ziet er weer behoorlijk spectaculair uit! De trailer van Dune is in de bovenstaande video te zien.

Dune plot

Waarschuwing: milde spoilers in de onderstaande alinea's. 

Dune speelt zich af in de verre toekomst. In het verhaal krijgt het adellijke Huis Atreides een nieuwe planeet door de keizer toegewezen. De familie verlaat hun gemoedelijke en veilige planeet Caladan, en wordt daarna de baas van de planeet Arrakis. Arrakis staat in de volksmond ook wel bekend als Dune.

Dune is een bijzondere planeet. De zandplaneet is namelijk zeer ongastvrij tegen bijna alle levensvormen. Het leven is daar hard en niet bepaald een pretje, maar toch is de planeet erg waardevol. Dune is namelijk de enige plek waar “spice” te vinden is, en dat is de meest kostbare stof van het universum. En dat maakt Dune behoorlijk belangrijk.

De nieuwe planeet lijkt dus een mooi cadeau te zijn voor de Atreides. Duke Leito – het hoofd van de familie – is echter niet euforisch met zijn nieuwe planeet. Hijzelf, zijn concubine en Bene Gesserit “heks” Lady Jessica, zijn zoon Paul en zijn adviseurs vermoeden namelijk dat het een valstrik is van hun politieke rivalen. Toch besluiten ze te gaan. Ze hebben immers weinig keuze. En mochten ze overleven blijven, dan zijn ze tevens de baas over de kostbare inhoud van de planeet.

Bekijk ook:
Zo oud is jouw hond echt in mensenjaren

Cast Dune

Dune heeft een ware sterrencast. De hoofdrol van Paul Atreides wordt gespeeld door niemand minder dan Timothée Chamalet. Chamalet is niet onbekend met grote films, want eerder speelde hij al mee in films zoals Interstellar, Lady Bird en Little Women. Daarnaast speelde hij ook de hoofdrol in Call Me By Your Name. Voor die rol kreeg hij veel lof en een Oscarnominatie. Waarschijnlijk kan hij dit jaar weer een nominatie verwachten.

Chamalet wordt in de film bijgestaan door Rebecca Ferguson. Zij speelt Lady Jessica. Ferguson was eerder te zien in meerdere Mission Impossible films. En speelde ze rollen in “horrorfilms” zoals Life en Doctor Sleep. Golden Globe winnaar Oscar Isaac speelt de rol van Duke Leito Atreides. Isaac ken je wellicht van films zoals Ex Machina, Star Wars en A Most Violent Year.

Dat zijn al drie grote namen, maar Dune kent nog meer “sterren”. Zo zijn ook Oscarwinnaar Javier Bardem (No Country For Old Men, Skyfall), Jason Momoa (Game of Thrones, Aquaman) en Zendaya (Spider-man, The Greates Showman) in Dune te zien. Daarnaast spelen ook Dave Bautista (Guardians of the Galaxy, Avengers: Endgame), Stellan Skarsgård (Chernobyl, Thor) en Charlotte Rampling (Never Let Me Go, Assasin's Creed) een rol in de film. En zijn Josh Brolin (Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame) en Sharon Duncan-Brewster (Star Wars: Rogue One, Sex Education) in de film te bewonderen.

Bekijk ook:
Waarom kijken we zo graag naar horror?

Dune is gebaseerd op het gelijknamige boek van Frank Herbert. De film wordt geregisseerd door Denis Villeneuve. Villeneuve was eerder al het meesterbrein achter topfilms zoals Arrival, Sicario en Blade Runner 2049. Daarnaast is hij waarschijnlijk ook betrokken bij een ander Dune project. Namelijk de serie: Dune: The Sisterhood.

Wanneer verschijnt Dune in de bioscopen?

Dune verschijnt op 16 september in de Nederlandse bioscopen. Tenminste, dat is de huidige planning. Door corona is momenteel niks zeker in de bioscoopwereld. De film had vorig jaar al moeten verschijnen, maar dat ging destijds niet door vanwege de pandemie. Hopelijk gaat de release dit keer wel door!

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.