in

Spectaculaire trailer van Dune

Met een sterrencast!

De eerste trailer van de film Dune staat online! En die ziet er spectaculair uit!

Voorlopig moeten we het even doen met de trailer. Het duurt namelijk nog wel even voordat de film verschijnt. Volgens de huidige planning komt Dune pas in december in de bioscopen. En dat gaat alleen door als het coronavirus die plannen niet in de war schopt!

Dune

Waarschuwing: milde spoilers in de onderstaande alinea’s. 

Dune speelt zich af in de verre toekomst. In het verhaal krijgt het adellijke Huis Atreides een nieuwe planeet door de keizer toegewezen. De familie verlaat hun gemoedelijke en veilige planeet Caladan, en worden daarna de heersers van de planeet Arrakis. Arrakis wordt vaak Dune genoemd.

Dune is een bijzondere planeet. De zandplaneet is zeer ongastvrij tegen bijna alle levensvormen. Maar de planeet is tevens ook de plek waar de meest kostbare stof van het heelal te vinden is.

Duke Leito – het hoofd van de Atreides familie – is echter niet dolbij met zijn nieuwe planeet. Hijzelf, zijn concubine en Bene Gesserit “heks” Lady Jessica, zijn zoon Paul en zijn adviseurs vermoeden namelijk dat het een valstrik is van hun politieke rivalen. Toch besluiten ze te gaan. Ze hebben immers weinig keuze. En mochten ze overleven blijven, dan zijn ze tevens de baas over de kostbare inhoud van de planeet.

Cast Dune

Dune heeft een ware sterrencast. De hoofdrol van Paul Atreides wordt gespeeld door niemand minder dan Timothée Chamalet. Chamalet is niet onbekend met grote films, want eerder speelde hij al mee in films zoals Interstellar, Lady Bird en Little Women. Daarnaast speelde hij ook de hoofdrol in Call Me By Your Name. Voor die rol kreeg hij veel lof en een Oscarnominatie. Waarschijnlijk kan hij dit jaar weer een nominatie verwachten.

Chamalet wordt in de film bijgestaan door Rebecca Ferguson. Zij speelt Lady Jessica. Ferguson was eerder te zien in meerdere Mission Impossible films. En speelde ze rollen in “horrorfilms” zoals Life en Doctor Sleep. Golden Globe winnaar Oscar Isaac speelt de rol van Duke Leito Atreides. Isaac ken je wellicht van films zoals Ex Machina, Star Wars en A Most Violent Year.

Dat zijn al drie grote namen, maar Dune kent nog meer “sterren”. Zo zijn ook Oscarwinnaar Javier Bardem (No Country For Old Men, Skyfall), Jason Momoa (Game of Thrones, Aquaman) en Zendaya (Spider-man, The Greates Showman) in Dune te zien. Daarnaast spelen ook Dave Bautista (Guardians of the Galaxy, Avengers: Endgame), Stellan Skarsgård (Chernobyl, Thor) en Charlotte Rampling (Never Let Me Go, Assasin’s Creed) een rol in de film. En zijn Josh Brolin (Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame) en Sharon Duncan-Brewster (Star Wars: Rogue One, Sex Education) in de film te bewonderen.

Dune is gebaseerd op het gelijknamige boek van Frank Herbert. De film wordt geregisseerd door Denis Villeneuve. Villeneuve was eerder al het meesterbrein achter topfilms zoals Arrival, Sicario en Blade Runner 2049. Daarnaast is hij waarschijnlijk ook betrokken bij een ander Dune project. Namelijk de serie: Dune: The Sisterhood.

Dune: The Sisterhood

Dune: The Sisterhood is een serie die in de toekomst verschijnt. Veel is er nog niet bekend over dit project. Behalve dan dat de focus op de Bene Gesserit ligt. De Bene Gesserit is een orde van vrouwen/”heksen”, waar onder meer Lady Jessica lid van is.

Wanneer de serie verschijnt is niet bekend, maar dat zal nog niet in 2020 zijn.

Dune verschijnt op 18 december in de Nederlandse bioscopen. Tenminste, dat is de huidige planning. Door corona is momenteel niks zeker in de bioscoopwereld.

 

Expert

Geschreven door Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

TrendwatcherAuteurVideo ingezondenQuiz ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Week 37 Nieuwsquiz

      Antioxidanten, wondermiddel of schadelijk?