Hoeveel medailles gaat Nederland winnen op de Olympische Spelen? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoeveel medailles gaat Nederland winnen op de Olympische Spelen?

De Olympische Spelen zijn weer begonnen en het zou zo maar eens een hele mooie sportzomer kunnen worden. Volgens het sportdatabureau Gracenote maakt Nederland een grote kans om het medaillerecord te verbreken. In dit artikel zetten we een paar Nederlandse favorieten voor een medaille voor je op een rij!

Volgens Gracenote belandt Nederland straks op de zesde plaats in de medaillespiegel. Ons land zou namelijk 48 olympische medailles gaan winnen. Dat zou een prachtig resultaat zijn, want het record van Nederland bij de Zomerspelen staat op “slechts” 25 medailles. Als Gracenote gelijk krijgt, dan eindigen we achter de Verenigde Staten, Rusland, China, Japan en Groot-Britannië, maar blijven we landen zoals Frankrijk, Italië, Australië en Duitsland voor. Dat klinkt best prima, toch?

Bij deze sporten kunnen we de medailles voor ons land verwachten:

Voetbal

De Oranje leeuwinnen wonnen het EK en werden tweede op het WK. Nu hebben de dames hun vizier gericht op de Olympische Spelen. De grote favoriet is Amerika, maar de kansen van Nederland zijn ook niet slecht. Daarnaast begon Oranje de eerste wedstrijd met een 10-3 overwinning, terwijl de Amerikaanse dames verloren. Kunnen de leeuwinnen stunten en goud halen?

Hockey

De Nederlandse hockeydames zijn in vorm en hebben de laatste jaren hun prijzenkast flink gevuld. In 2016 werden ze tot groot verdriet tweede op de Olympische Spelen in Londen. Nu willen de dames revanche en telt alleen goud. De Nederlandse hockeymannen zijn ook van de partij en ook zij zullen het toernooi met vertrouwen tegemoet zien, nadat ze onlangs de verrassende winnaar werden van het EK.

Bekijk ook:
Sporttest: Welke sport kies jij?

Atletiek

Op de atletiekbaan zijn onze ogen dit keer vooral gericht op Sifan Hassan. Zij wordt als een van de grootste kanshebbers gezien op de 1.500 meter en de 10.000 meter. Dafne Schippers doet ook mee, maar wordt niet al een grote kanshebber beschouwd. Femke Bol zou wel een kleine kans maken op een medaille.

Mountainbiken

Tijdens de Tour de France liet Mathieu van der Poel zien dat hij aardig hard kan mountainbiken. Dat leverde hem een paar dagen de gele trui op, maar nu hoopt hij op de Olympische Spelen ook een prijs ermee te pakken.

Bekijk ook:
Nederlandse sporters met de meeste Olympische medailles op de Zomerspelen

Baanwielrennen

Bij baanwielrennen mag je klaar staan om te juichen, want de kans is aanwezig dat Nederland hier flink wat medailles pakt. Zo zijn er hoge verwachtingen van de teamsprint en kan Harrie Lavreysen straks misschien een van de succesvolste Nederlandse sporters op de Olympische spelen worden. Als de voorspellingen uitkomen…

Zeilen

Onze zeilers gaan ook dit keer weer voor goud. Marit Bouwmeester die eerder zilver pakte in Londen en goud in Rio, wil nu haar tweede gouden medaille veroveren. Kiran Badloe – die eerst Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe aftroefde voor een ticket – wil zijn eerste gouden medaille in ontvangst nemen.

Bekijk ook:
Top 20 meest waardevolle voetbalclubs

Roeien

Bij het roeien zien de verwachtingen er ook redelijk goed uit. Zo zouden de Nederlandse roeiers flink wat medailles in de wacht kunnen slepen, al zijn ze niet de torenhoge favoriet op dit onderdeel. Dat kan nog spannend worden!

Wielrennen

Anna van der Breggen moet het namens Nederland doen bij het wielrennen. Ze is een van de grote favorieten en zou zo maar eens goud kunnen winnen.

Bekijk ook:
Tour de France 2021 quiz

Handbal

De Nederlandse handbalster hebben al aardig wat prijzen geworden, maar een olympische medaille staat nog niet in de prijzenkast. De weg naar goud kent echter flink wat uitdagingen, want ze moeten een paar van hun belangrijkste spelers missen. Dit is het moment om te pieken!

Boksen

Nouchka Fontijn gaat de Nederlandse eer hoog houden in de ring. Daar is ze niet de grote favoriet voor het goud, maar een zilveren medaille moet mogelijk zijn. Die kleur komt haar overigens wel bekend voor, want vijf jaar geleden pakte ze ook een zilveren medaille en dat maakte haar de eerste vrouwelijke Nederlandse bokser met een olympische medaille.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.