Arcane is de nieuwe hit van Netflix 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Arcane is de nieuwe hit van Netflix

Netflix kan tevreden zijn, want na Squid Game lijkt het nu weer goud in handen te hebben. Dit keer is het de animatieserie Arcane die lekker scoort. De serie is nu wereldwijd ontzettend populair en krijgt daarnaast ook nog eens enorm goede reviews. 

Arcane is gebaseerd op de wereld van League of Legends en vertelt het verhaal van de zusjes Jinx en Vi – twee bekende gamepersonages. In de animatieserie leren we de zusjes beter kennen en ontdekken we eindelijk wat de oorzaak is voor hun verstoorde relatie.

Jinx en Vi zijn echter niet de enige League of Legends personages die in de serie te zien zijn, want voor LOL-gamers is Arcane een waar feest van herkenning. Fans kunnen in Arcane ook genieten van onder meer Jayce, Heimerdinger, Singed, Viktor, Caitlyn en Ekko. En daarnaast zien we ook prachtige beelden van de bekende steden Piltover en Zaun.

Bekijk hieronder de trailer van Arcane:

Arcane is best beoordeelde Netflixshow

Het verfilmen van een game wordt regelmatig gedaan, maar dit levert in de regel vaker een teleurstellend resultaat dan succes op. Gamers zitten daarom vaak niet echt te wachten op een verfilming van hun favoriete game, maar in het geval van League of Legends lijk het nu wel goed uit te pakken. Arcane is op dit moment namelijk de best beoordeelde Netflixshow, en dat is best indrukwekkend.

Op IMDb krijgt Arcane nu 9.4 gemiddeld van meer dan 33 duizend kijkers. Dat is echt wel bijzonder, want een cijfer van deze hoogte komt zelden voor op IMDb. Ter vergelijking; momenteel is Planet Earth II met een 9,5 de best beoordeelde serie. Arcane staat nu in de top 5 beste series ooit. Arcane is hiermee tevens veruit de best beoordeelde show van Netflix.

De individuele afleveringen van Arcane krijgen ook topcijfers op IMDb. Zo scoren acht van de negen afleveringen hoger dan een 9 gemiddeld én krijgt de laatste aflevering van het seizoen zelfs een 9.9.

Arcane doet het ook goed op Rotten Tomatoes. Op dit moment heeft de animatieserie een 100% fresh score van de critici. Van de kijkers is maar liefst 98 procent enthousiast over de League of Legends serie. Ook dit zijn weer enorm goede cijfers.

Bekijk ook:
Quiz: Herken jij deze oude games?

Uitstekende kijkcijfers

De kijkers en critici zijn erg enthousiast over Arcane, maar de animatieserie van Netflix doet het ook goed op het gebied van de kijkcijfers. Na de release van de eerste drie afleveringen stond Arcane in maar liefst 37 landen op de eerste plek in de Netflix top 10. Vorige week gingen nog eens drie afleveringen online en toen pakte de serie de koppositie in meer dan 50 landen. Dit weekend gingen de laatste drie afleveringen van Arcane online en dat zal ongetwijfeld weer goede kijkcijfers opleveren.

In Nederland wordt Arcane ook goed bekeken. Zo heeft de animatieserie de afgelopen weken meerdere malen in de top 10 van Netflix gestaan. Na de release van de laatste aflevering zal Arcane straks waarschijnlijk ook weer terugkeren in de top 10.

Bekijk ook:
Quiz: Welke enge games zie je hier?

Enemy

Arcane weet ook in de muziekindustrie te scoren. Het themaliedje Enemy van Imagine Dragons is op dit moment namelijk ook erg populair op YouTube. Zo is het liedje in een paar weken tijd al meer dan 25 miljoen keer beluisterd, en dat aantal gaat in de komende tijd vast nog flink stijgen. Op Spotify is Enemy al meer dan 46 miljoen keer afgespeeld.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.