Top 10 liedjes van Adele 11
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 liedjes van Adele

Adele heeft deze week haar vierde album 30 uitgebracht. Met meerdere hits op haar naam zal ook dit album weer een ongetwijfeld succes worden. Maar, ken jij de andere hits van Adele nog? In deze top 10 zetten we haar populairste liedjes voor je op een rij! 

De volgende 10 songs van Adele zijn het meeste gestreamd op Spotify:

10. Chasing Pavements

“Should I give up? Or should I just keep chasing pavements?”

Op de tiende plaats in deze top 10 liedjes van Adele staat Chasing Pavements. Het liedje heeft ruim 276 miljoen streams op Spotify. Chasing Pavements stond op haar album 19 en werd uitgebracht als single in 2008. Het is een van de eerste liedjes van Adele waarmee ze later wereldberoemd zou worden. Het nummer wordt tevens beschouwd als een van haar beste liedjes ooit.

9. All I Ask

“All I ask is, if this is my last night with you. Hold me like I'm more than just a friend.”

All I Ask is ook een echte hit van Adele die vaak wordt aangezet op Spotify. De hitsong heeft meer dan 325 miljoen streams op Spotify en staat daarmee op de negende plek in deze top 10 liedjes van Adele. Het nummer werd uitgebracht op haar album 25 in 2015. All I Ask is geïnspireerd door Billy Joel – van Pianoman – en dat zie je onder meer terug in het feit dat de piano als enige instrument te horen is.

8. Water Under The Bridge

“Say that our love ain't water under the bridge.”

Op de achtste plek in de top 10 liedjes van Adele staat Water Under The Bridge. Het nummer is op het moment van schrijven meer dan 416 miljoen keer beluisterd op Spotify. Water Under The Bridge verscheen in 2016 en maakte onderdeel uit van haar album 25. De song deed het niet super goed in de hitlijsten, maar op Spotify weet het liedje dus wel veel luisteraars te bekoren.

Bekijk ook:
Muziekquiz: Kan jij deze liedjes afmaken?

7. Set Fire To The Rain

“But I set fire to the rain. Watched it pour as I touched your face.”

Set Fire To The Rain is ook een zeer populair nummer van Adele. De hit is in totaal meer dan 622 miljoen keer afgespeeld op Spotify en staat daarmee tevens op de zevende plek in de top 10 liedjes van Adele. Set Fire To The Rain is de tweede single van Adele's album 21 en werd in 2011 uitgebracht. Met dit liedje wist ze voor het allereerst de nummer 1 positie in de hitlijsten van Engeland te bereiken. Het nummer was daarnaast ook wereldwijd erg succesvol.

6. Make You Feel My Love

“Nothing that I wouldn't do. Go to the ends of the Earth for you. To make you feel my love.”

Op de zesde plek in de top 10 liedjes van Adele staat Make You Feel My Love. Het mooie nummer van Adele heeft op Spotify inmiddels ruim 690 miljoen streams te pakken. Het nummer is een cover van het liedje van Bob Dylan. Adele heeft jaren geleden ook een Nederlandse versie van Make You Feel My Love gezongen. Destijds zong ze samen met Paul de Leeuw in zijn programma mee met Zo Puur Kan Liefde Zijn.

5. Send My Love (To Your New Lover)

“We've gotta let go of all of our ghosts. We both know we ain't kids no more.”

Send My Love (To Your New Lover) staat op de vijfde plek in de top 10 liedjes van Adele. Die plek heeft het nummer te danken aan ongeveer 728 miljoen streams op Spotify. Send My Love (To Your New Lover) maakt deel uit van haar derde album 25 en werd in 2016 uitgebracht.

4. When We Were Young

“You look like a movie. You sound like a song. My God this reminds me, of when we were young.”

De vierde plek in de top 10 liedjes van Adele wordt geclaimd door het nummer When We Were Young. Het bekende nummer van Adele is op dit moment ongeveer 750 miljoen keer afgespeeld op Spotify. Het liedje kwam in 2016 uit als tweede single van haar album 25. Wereldwijd kwam de song in veel hitlijsten terecht, maar nergens wist When We Were Young de eerste plek te pakken.

Bekijk ook:
Top 10 Queen songs

3. Rolling In The Deep

“We could have had it all. Rolling in the deep.”

Rolling In The Deep staat op de derde plek in de top 10 liedjes van Adele. De song is op Spotify ruim 908 miljoen keer afgespeeld. De single is afkomstig van haar album 21 en werd uitgebracht in 2010. Adele heeft aangegeven dat ze het liedje onder meer schreef om haar liefdesverdriet te verwerken. Rolling In The Deep is het succesvolste liedje van Adele in Nederland. Zo stond de hit in totaal zeven weken onafgebroken op de eerste plek in de Nederlandse Top 40. Wereldwijd was de song ook een groot succes, met eerste plekken in onder meer Amerika, Brazilië, Duitsland, Zuid-Korea en Canada.

2. Someone Like You

“Never mind, I'll find someone like you. I wish nothing but the best for you, too.”

Het op één na populairste liedje van Adele op Spotify is Someone Like You. Met net iets meer dan 1,1 miljard streams staat de song op de tweede plek in de top 10 liedjes van Adele. Someone Like You is een single van het album 21 en kwam in 2011 uit. De single is gebaseerd op de breuk met haar toenmalige vriend. Het liedje was wereldwijd een enorm succes bij zowel de luisteraars als de critici. De song is online meer dan 17 miljoen keer verkocht en daarmee is het een van de populairste liedjes ooit in het digitale tijdperk.

1. Hello

“Hello from the other side. I know I've called a thousand times.”

Het populairste liedje van Adele is zonder enige twijfel Hello. De bekende song heeft op Spotify bijna 1,2 miljard streams verzameld en staat daarmee op de eerste plek in de top 10 liedjes van Adele. Hello kwam uit in 2015 als de titelsong van haar album 25. Het nummer was wereldwijd een groot succes en stond in tientallen landen op de eerste plek in de hitlijsten. Adele ontving voor Hello ook meerdere nominaties en een aantal bekende prijzen.

Nu ziet de top 10 liedjes van Adele er zo nog uit, maar met haar nieuwe album kan dat in de toekomst nog wel eens veranderen. Wie weet welke hits de Britse zangeres nog voor ons in petto heeft!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.