Wat is Sim Only? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is Sim Only?

Moet je weer bijna een nieuw telefoonabonnement afsluiten, maar ben je nog niet van plan om een nieuwe smartphone aan te schaffen? Of wil je liever wat minder geld uitgeven aan je maandelijkse telefoonkosten? Dan kan je eens overwegen om voor een Sim Only te kiezen. In dit artikel leggen we uit wat een Sim Only precies is en welke voordelen je kan hebben van een Sim Only abonnement. Lees dus snel verder om te ontdekken of Sim Only iets voor jou is!

De term Sim Only verraad het al een beetje, maar dit is dus simpelweg een mobiel abonnement waarbij je geen telefoon krijgt. Bij het aanschaffen van een Sim Only krijg je dus letter alleen een simkaart. En op die simkaart staat het abonnement met de belminuten en die internetbundel die jij hebt gekozen. Dit betekent dus dat als je weer de mogelijkheid hebt om een nieuw telefoonabonnement uit te kiezen, je niet per se een nieuwe smartphone hoeft te nemen, want als alternatief heb je ook een Sim Only.

Bekijk ook:
Dit is de nieuwe iPhone 13

De voordelen van Sim Only

Bij een Sim Only krijg je dus alleen een simkaart, maar waarom zou je hiervoor kiezen? Het antwoord op deze vraag is vrij simpel, want bij een Sim Only komen meerdere voordelen kijken:

Lagere kosten

Het eerste voordeel van een Sim Only abonnement is vrij simpel, want hier zijn vaak vele lagere kosten aan verbonden. Bij dit abonnement betaal je namelijk alleen voor de belminuten en internetbundel en dat is vaak het goedkoopste onderdeel. Je hoeft niet voor een smartphone te betalen en dat kan nogal schelen aan je maandelijkse telefoonkosten, omdat dit het duurste onderdeel van het abonnement is. Een Sim Only is dus een echte aanrader als je nog een smartphone hebt die nog wel een tijdje meekan.

Tip: er zijn talloze verschillende Sim Only abonnementen, dus als je echt geld wilt besparen raden we je aan om even te zoeken naar het goedkoopste Sim Only abonnement.

Meer vrijheid

Met een keuze voor een Sim Only abonnement heb je ook meer vrijheid qua telefoonkeuze, want je zit nu niet meer aan een specifieke telefoon vast. Na een jaar kan je alsnog besluiten een nieuwe telefoon te kopen en dan stop je de simkaart gewoon in je nieuwe aankoop.

Tip: let hier wel bij op dat je een simlockvrije smartphone koopt, anders kan het voorkomen dat de simkaart niet werkt op de telefoon.

Meer flexibiliteit

Bij een Sim Only abonnement kan je ook kiezen voor meer flexibiliteit. Zo zijn er abonnementen beschikbaar die maandelijks opzegbaar zijn, en daarnaast is het ook soms mogelijk om je abonnement nog te verlagen of verhogen. Dat kan nog best wel eens van pas komen!

Geen BKR-registratie

Tegenwoordig word je bij het afsluiten van een abonnement met een nieuwe telefoon ook geregistreerd bij het BKR. Dit wordt namelijk gezien als een lening. Deze registratie zorgt per definitie niet altijd voor problemen, maar het zou er toe kunnen leiden dat je bijvoorbeeld een lagere maximale hypotheek kan krijgen. Dus dat is niet helemaal ideaal te noemen. Hier heb je weer niet mee te maken als je kiest voor een Sim Only abonnement, dus dat is een ander belangrijk voordeel hiervan.

Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.