Gerucht: Komt er een nieuwe Harry Potter serie? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Gerucht: Komt er een nieuwe Harry Potter serie?

Harry Potter-fans opgelet! Want er komt misschien een nieuwe serie die zich afspeelt in het Potter-universum. Volgens geruchten zijn er namelijk plannen voor een serie over het leven van schoolmeester Albus Perkamentus. 

Zowel Nederlandse en buitenlandse media meldden onlangs dat er misschien een nieuwe Harry Potter serie aan zit te komen. Dat zou natuurlijk goed nieuws zijn voor de fans, want zo kunnen ze nog meer genieten van de magie van deze toverwereld.  Al zal je Harry Potter, Hermelien Griffel of Ron Wemel waarschijnlijk niet in de serie zien. De nieuwe serie moet namelijk over de jongere jaren van Albus Perkamentus gaan.

Perkamentus – die in het Engels Dumbledore heet – werd in de eerste films gespeeld door Richard Harris. Toen Harris overleed werd de rol opgepakt door Michael Gambon. In de Fantastic Beasts and Where to Find Them films wordt de schoolmeester gespeeld door Jude Law. Law zou in de serie wederom de rol moeten vertolken.

Welk verhaal van Perkamentus?

Het blijft nog even speculeren waar de serie dan precies over zal gaan. Er is namelijk genoeg te vertellen over het rijke leven van Perkamentus. De mentor van Harry Potter was namelijk ruim 100 jaar oud, toen hij door Severus Sneep om het leven werd gebracht. Waarschijnlijk zal het niet om zijn laatste levensjaren gaan, want die zijn al verfilmd in de Harry Potter-films. Daarnaast zal de strijd met zijn aartsrivaal en voormalige geliefde Gellert Grindelwald waarschijnlijk ook niet centraal staan. Dit verhaal wordt namelijk al uitgelicht in de Fantastic Beasts-films.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Waar gaat de serie dan over? Er zijn dan twee periodes die dan nog overblijven. De periode van de geboorte van Perkamentus tot en met de gebeurtenissen uit Fantastic Beasts. Of de periode na Fantastic Beasts tot en met de gebeurtenissen uit Harry Potter. Maar als Jude Law de hoofdrol gaat spelen, dan zal de serie waarschijnlijk gaan over de tweede periode.

In de periode na Fantastic Beasts en voor Harry Potter heeft Perkamentus ook genoeg te doen gehad. Zo was hij in deze periode jarenlang docent van Zweinstein, totdat hij de hoofdmeester werd. En we weten allemaal dat er van alles kan gebeuren op de tovenaarsschool. Of misschien zien we wel hoe Perkamentus het opneemt tegen Voldemort tijdens de eerste tovenaarsoorlog, voordat Harry Potter geboren werd. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat we een totaal nieuw en onbekend avontuur gaan zien. Er zijn genoeg mogelijkheden. En de fans zijn waarschijnlijk blij met elk nieuw Harry Potter verhaal.

Bekijk ook:
Zo creëer je thuis de ultieme luisterervaring

Meer over Harry Potter

Wil je meer lezen over Harry Potter? Dan zijn deze Trending.nl artikelen ook iets voor jou:

Of ben jij een super-fan van Harry Potter, en weet je echt alles van Zweinstein en de magische wereld. Dan is deze quiz echt een aanrader:

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.