Eerste trailer van serie The Wheel of Time 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Eerste trailer van serie The Wheel of Time

De eerste trailer van The Wheel of Time is verschenen. De trailer kan je in de onderstaande video zien!

In de Amazon serie The Wheel of Time volgen we een groepje van van vijf vrienden in een magische wereld. Rand al'Thor, Pettin Aybara, Mat Cauthon, Egwene al'Vere en Nynaeve al'Meare komen allemaal uit het kleine dorpje Emond's Field en leven daar een normaal bestaan. Zoals je verwacht in een fantasy serie kan dat niet al te lang duren en al gauw worden ze op een groots avontuur gestuurd nadat ze de tovenares Moiraine en al'Lan Mandragoran tegen komen.

Bekijk hieronder de eerste trailer van The Wheel of Time:

The Wheel of Time

The Wheel of Time is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Robert Jordan. De serie bestaat uit maar liefst 14 boeken, waarvan het eerste deel – genaamd The Eye of the World – in 1990 werd uitgebracht. Jordan stierf echter helaas voordat hij The Wheel of Time kon afschrijven. De laatste drie boeken werden daardoor afgemaakt door schrijver Brandon Sanderson, die ook wel bekend staat om de Mistborn Trilogy en The Stormlight Archive.

Na het succes van Game of Thrones worden er nu steeds meer fantasyseries gemaakt. Amazon Prime wil ook van dit succes meegenieten en heeft daarom de rechten van The Wheel of Time gekocht. Voor dit ambitieuze project is in ieder geval wel de portemonnee getrokken. Het eerste seizoen van de serie heeft namelijk een budget van ongeveer 90 miljoen dollar. Amazon werkt daarnaast aan nog een grote fantasy reeks, want er wordt ook gewerkt aan een Lord of the Rings serie. Die verschijnt overigens pas in 2022, dus daar moet je nog wel even op wachten.

Bekijk ook:
Quiz: Uit welk fantasy boek komt dit bekende karakter?

The Wheel of Time cast

The Wheel of Time cast bevat niet veel grote en bekende namen. De hoofdrol wordt gespeeld door Rosamund Pike, zij zal in de serie te zien zijn als de tovenares Moiraine Damodred. In de Amazon serie zijn daarnaast rollen weggelegd voor Josha Stradowski, Marcus Rutherford, Zoë Robins, Sophie Okonedo, Barney Harris en Madeleine Madden.

De cast van The Wheel of Time is op de onderstaande Instagram foto te zien:

Wanneer verschijnt The Wheel of Time op Amazon Prime?

The Wheel of Time verschijnt op 19 november op Amazon Prime. Waarschijnlijk komen er dan gelijk drie afleveringen tegelijk online. Het eerste seizoen van The Wheel of Time bestaat uit zes afleveringen die allemaal ongeveer zestig minuten lang zijn.

Als je de serie straks leuk vindt, hebben we ook goed nieuws voor je. Amazon Prime is namelijk erg enthousiast over het project en heeft daarom al een tweede seizoen besteld. Dat is vrij ongebruikelijk, want normaal krijgt een nieuwe serie pas groen licht voor een vervolg als de eerste kijkcijfers binnen zijn. Dat belooft dus veel goeds!

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.