Vijf redenen om voor een inductie kookplaat te kiezen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Vijf redenen om voor een inductie kookplaat te kiezen

Ben je op dit moment bezig met het uitzoeken van een nieuwe keuken? Of wil je mogelijk op termijn een nieuwe keuken laten plaatsen? Eén van de aspecten waar je goed naar moet kijken, is naar de kookplaat. Om meerdere redenen doe je er tegenwoordig verstandig aan om voor een inductie kookplaat te kiezen.

Reden 1: je kunt de temperatuur goed regelen

Eis je in de keuken het nodige van jezelf? Dan eis je ongetwijfeld ook het nodige van je keukenapparatuur. Mocht je veeleisend zijn, kun je eigenlijk niet om een inductie kookplaat heen. Bij zo’n kookplaat ben je namelijk in staat om de kooktemperatuur nauwkeurig te regelen.

Dit stelt je in staat om elke maaltijd op de perfecte manier te bereiden. Ongeacht of je gaat bakken of braden, komt het nauwkeurig instellen van de temperatuur goed van pas.

Reden 2: een inductie kookplaat is erg veilig

Met een inductie kookplaat geniet je van de gewenste veiliger. Dit komt voornamelijk doordat de kookplaat zelf nauwelijks warm wordt. Het enige dat warm wordt, is de pan die op de kookplaat staat.

Staat de inductie kookplaat aan? Dan kun je in principe probleemloos je hand op de kookplaat te leggen. Dit zal je zelf waarschijnlijk niet zo snel doen, maar mogelijk je kind wel. Vandaar ook dat voor gezinnen met jonge kinderen zo’n kookplaat verreweg de beste optie is.

Bekijk ook:
Dit is de reden waarom kipnuggets bij McDonalds 4 verschillende vormen hebben

Wil je je kookplaat nog veiliger maken? En wil je je inductie kookplaat ook zo lang mogelijk mooi houden? Kies dan voor de aanschaf van een inductie beschermer van Inductiebeschermenshop.nl. Door zo’n beschermer op de kookplaat te leggen, bescherm je de kookplaat perfect tegen krassen. Ook kun je hiermee de uitstraling van de kookplaat – en keuken – naar je wens maken.

Reden 3: inductie koken is goed voor de gezondheid

Op een inductie kookplaat zijn geen vlammen aanwezig. Heb je echter nog bijvoorbeeld een oudere soort kookplaat? Dan is hier wel sprake van vlammen die tijdens het koken ontstaan. Dit betekent dat er de nodige verbrandingsgassen in de woning worden verspreid.

Kies je echter voor inductie koken? Dan komen er dus geen verbrandingsgassen vrij. Dit betekent dat je de lucht in je woning schoon/schoner houdt, waardoor je van een gezondere leefomgeving geniet. En dat komt onder meer het wooncomfort ten goede.

Reden 4: inductie koken is zuinig

Met het oog op de huidige gas- en energieprijzen is dit mogelijk het belangrijkste voordeel. Een inductie kookplaat verbruikt amper energie, puur vanwege het minieme energieverlies. Bij het koken op inductie is er sprake van slechts 10 tot 20% aan energieverlies. Bij koken op aardgas loopt het verlies op tot maar liefst 50%. Dit verschil is van significante invloed op de maandelijkse gas- en energierekening.

Bekijk ook:
De week zonder vlees: Ga jij de uitdaging aan?

Reden 5: een inductie kookplaat hou je makkelijk schoon

Tijdens het koken komen er uiteraard spetters op de kookplaat terecht. Gelukkig kun je een inductie kookplaat makkelijk schoonhouden. Dit komt onder meer doordat een inductie kookplaat volledig vlak is. Door alleen een vochtig doekje over de plaat heen te halen, hou je de plaat in goede staat.

Wat je vervolgens nog kunt doen, is een inductie beschermer op de kookplaat neerleggen. Dit zorgt ervoor dat er geen krassen op de kookplaat kunnen ontstaan. Wel zo prettig, aangezien je jarenlang van je fraaie en handige kookplaat wilt genieten. Mede vanwege bovenstaande voordelen.

Is een inductie kookplaat het beste soort kookplaat van dit moment? Ja, daar komt het in de basis wel op neer. Koken op inductie is veilig, gaat snel, is betaalbaar en draagt bij aan de kwaliteit van het eten.

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.