Presentator Matthijs van Nieuwkerk stopt bij BNNVARA
Saved Read later
Deel dit bericht

Presentator Matthijs van Nieuwkerk niet langer werkzaam voor BNNVARA

De bekende presentator Matthijs van Nieuwkerk (bekend van o.a. De Wereld Draait Door) is niet langer werkzaam voor de omroep BNNVARA. Van Vrijdag op zaterdag werd het veelbesproken krantenartikel in de Volkskrant gepubliceerd. Hierin deden oud-medewerkers een boekje open over de presentator.

Het krantenartikel zat echter al langer in de pen. Ook de geruchten circuleerde langere rond. De reden dat van Nieuwkerk besloot om op de stappen bij BNNVARA heeft vooral met de beschuldigingen in het Volkskrant-artikel te maken.

Tiran achter de schermen

Voorafgaand aan het krantenartikel circuleerde de wildste verhalen rond over de presentator. Hij zou zich achter de schermen als een “tiran” gedragen. Het bleef slechts bij vermoedens en geruchten. Tot afgelopen vrijdag.

Het krantenartikel gaat vooral over de 15 jaar bij De Wereld Draait Door. Matthijs zou de lat gedurende deze periode hoog leggen bij redacteurs en medewerkers. Hierdoor kregen veel werknemers te maken met gezondheidsproblemen. Ook vielen enkele medewerkers uit met een burn-out.

Van Nieuwkerk zou achter de schermen met regelmaat van de klok woede-uitbarstingen hebben en schreeuwen. Enkele medewerkers beschrijven het zelfs als “duivels”. De Volkskrant heeft tientallen bronnen geïnterviewd over de gebeurtenissen en deze werden bevestigd. Volgens bronnen zou de omroep geweten hebben van het gedrag van de presentator, maar niet ingegrepen hebben.

Bekijk ook:
Dit kostte een toegangskaartje voor de Efteling in 1952

Presentator stapt op

Voorafgaand aan het beruchte krantenartikel, zou BNNVARA een gesprek hebben gehad met Matthijs. De geruchten werden uitgebreid besproken en de presentator zou zelfs spijt hebben van de gebeurtenissen. Na de publicatie maakte van Nieuwkerk zijn spijt niet direct openbaar en dat zorgde voor veel twijfels bij de omroep. Zij “twijfelen sterk aan de oprechtheid” van de presentator en vinden excuses juist belangrijk. En dat leek de druppel te zijn.

Deze twijfels vielen namelijk niet in goede aarde bij Matthijs, waarna hij besloot om de samenwerking per direct te stoppen. Dit maakte hij bekend in een statement. “Een verdere samenwerking is onmogelijk”. Matthijs presenteerde verschillende programma’s voor BNNVARA en deze worden per direct stopgezet. De NPO heeft bekend gemaakt een onderzoek te starten naar alle beschreven gebeurtenissen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.