Vervangers voor koffie in de ochtend 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Vervangers voor koffie in de ochtend

Als je gewend bent om ’s morgens zodra je opstaat je eerste kop koffie te drinken, dan kan het gebeuren dat je in de loop van de dag aardig wat cafeïne binnenkrijgt. Nu is er natuurlijk ook wel cafeïnevrije koffie, maar de meeste mensen kiezen daar uit gemakzucht niet voor. Als je je koffieverslaving enigszins binnen de perken wilt houden dan zijn er gelukkig nog de nodige alternatieven. Zo gaan steeds meer mensen thee drinken in plaats van koffie. Ook (de meeste) thee bevat cafeïne, maar lang niet zo veel als de meeste koffie varianten.

Krijg energie van een heerlijke kop thee

In de jaren 70 en 80 was koffie drinken zo ongeveer standaard. Thee dronk je alleen als je ziek was of als je echt geen koffie lustte. Van koffie kreeg je energie en dat was dus de drank voor hardwerkende mensen om de dag door te komen. Maar tijden veranderen. Vandaag kun je ook heerlijk genieten van energie thee. Dat is nog eens wat anders dan het standaard kopje Engelse melange dat je bij oma kreeg, met een koekje of een chocolaatje. Energie thee is thee waar je een echte boost van krijgt en waarna je er weer vol energie tegenaan kunt.

Bekijk ook:
Nul alcohol, volle smaak: een dubbele ervaring met Heineken en Liefmans 0.0.

Nieuwe smaken thee doen hun intrede

In de loop der jaren hebben we heel wat nieuwe smaken thee kunnen proeven. Was het voorheen vooral bosvruchtenthee en rooibosthee, als je nu thee wilt kopen kun je kiezen uit zoveel smaken dat het je wellicht af en toe duizelt. Om te beginnen heeft ieder seizoen zijn eigen theesmaken. Warm en vol voor de herfst en de winter en licht en fris voor de lente en de zomer. Je kunt thee zowel warm als koud drinken, ook dat maakt het een drank die zeer veelzijdig kan worden ingezet. Of je nu heerlijk met vrienden in de tuin zit of lekker warm bij de kachel tijdens een koude winteravond.

Thee als steuntje in de rug voor je gezondheid

Thee is meer dan zomaar een drankje. Je kunt thee ook gebruiken als onderdeel van een dieet of gezonde levensstijl. Zo is er thee waarmee je kunt detoxen, een proces waarbij je lichaam afvalstoffen opruimt waardoor je je gezonder en fitter kunt gaan voelen. Ook als je gewicht wilt verliezen kan thee daarbij ondersteunen. Er zijn ook theesoorten waar je lekker van kunt slapen, waardoor je je beter kunt ontspannen en thee die helpt bij bepaalde lichamelijke ongemakken. Bijzondere thee blends vind je niet alleen in knusse reformwinkeltjes in jouw favoriete winkelstraat, maar je kunt ze nu ook online bestellen.

Bekijk ook:
Goedkoper boodschappen doen: deze 5 sites helpen besparen

Genieten van thee kan op ieder moment van de dag

Niet alleen in de ochtend, maar op ieder moment van de dag kun je genieten van een heerlijke kop thee. Het is een drank die zich niet laat vangen voor een bepaald moment zoals een glas wijn wat je normaal gesproken pas na 5 uur ’s middags kunt nuttigen. Thee kan ’s morgens, ’s middags en ’s avonds. Veel mensen drinken in de avond liever geen koffie of alcohol meer omdat ze dan slechter kunnen slapen. Maar thee kan prima, want de kans dat je wakker ligt omdat je thee hebt gedronken is een stuk kleiner. Er zijn specifieke soorten en smaken thee die prima geschikt zijn voor ’s avonds.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.