Drie tips voor het afsluiten van een lening 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Drie tips voor het afsluiten van een lening

De coronacrisis duurt intussen al meer dan een jaar, met alle gevolgen van dien. Veel mensen maken zich zorgen om hun eigen gezondheid, en om de gezondheid van hun naasten. Daarnaast wordt het steeds lastiger voor velen om te leven met alle beperkende coronamaatregelen. Bovendien maken steeds meer mensen zich zorgen om hun financiën. Eén op de zes mensen die werkt merkt de crisis ook in zijn of haar portemonnee. Heb je ook te maken met inkomensverlies? Het afsluiten van een lening kan tijdelijk financieel rust geven. Waar moet je allemaal op letten bij het aangaan van een lening?

1.      Verantwoord geld lenen

Sluit je een lening af, dan ga je een langdurige financiële verplichting aan. Het is dus belangrijk om goed stil te staan bij de financiële consequenties ervan. Ga geen lening aan om luxer van te kunnen leven. Het heeft bijna altijd tot gevolg dat je je rekeningen niet kunt betalen en je uiteindelijk in de problemen komt. Verdiep je goed in welk type lening (meestal een persoonlijke lening of doorlopend krediet) het beste bij je wensen en situatie past. Ga daarnaast voor jezelf goed na welk leenbedrag bij je inkomen past, en dat je zonder al te veel problemen kunt terugbetalen.

Bekijk ook:
Alles over het vinden van een goede bureaustoel en een goede afstelling

2.      Betrouwbaar geld lenen

Er zijn diverse partijen waar je geld van kunt lenen. Ten eerste van familie. Niet veel mensen kiezen echter voor deze optie, om persoonlijke problemen te voorkomen. Verder zijn er ongetwijfeld ook schimmige personen die misbruik willen maken van een lastige financiële situatie. Hoewel ze geen ‘lastige’ vragen stellen bij het aangaan van een lening, is de rente waarschijnlijk erg hoog en kun je in grote problemen komen mocht je een betalingsachterstand oplopen.

Het beste is om in zee te gaan met een geldverstrekker die onder toezicht staat van de AFM. Zo kun je betrouwbaar geld lenen bij een organisatie met een transparante werkwijze. Vergelijk de rentes en voorwaarden van verschillende aanbieders goed, zodat je niet te veel betaalt.

3.      Houd ook na het afsluiten financieel een vinger aan de pols

Veel mensen zullen bij een lening zich enkel verdiepen in de financiële kant van het verhaal bij het afsluiten. Tijdens de looptijd betalen ze iedere maand zonder erover na te denken de rente en aflossing. Maar wist je dat je soms veel kunt besparen door de lening later over te sluiten? Momenteel zijn de rentes erg laag. In het verleden afgesloten leningen hebben waarschijnlijk een veel hogere rente. Zelfs als je rekening houdt met de boete voor het oversluiten, kan het goedkoper zijn om momenteel een oude lening over te sluiten.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.