Zet je wekker, feest voordat de zon opkomt! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zet je wekker, feest voordat de zon opkomt!

Het is maandagochtend en de wekker begint te piepen. Buiten is alles nog donker en zelfs in de grote stad waar jij woont, is alles nog stil. Je doet de wekker uit en staat juichend op: it’s party-time!

Komt dat beeld je niet bekend voor? Dan wordt het tijd dat je kennis maakt met de Daybreaker of een vergelijkbare nachtclub, zoals de Wake Up Club of de Ochtendrave. Feesten in alle vroegte en op maandagochtend komt oorspronkelijk uit New York, maar sinds 2 jaar is het ook een succes in onder meer Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Een uurtje yoga en dan barst het feest los

In de Daybreaker begint de party om half zes in de ochtend met een uurtje yoga. Dat is uiteraard niet verplicht, maar het is zeer populair en de bezoekers hebben het vroege tijdstip er duidelijk voor over. Om half zeven barst dan het feest los. Er zijn dj’s, breakdancers en diverse acts om de feestgangers eens flink op te zwepen. Er is geen alcohol en ook drugs zijn niet te krijgen. Er wordt dus broodnuchter gefeest om half zeven in de ochtend. En juist dat volkomen bewust zijn van wat je doet is de grote attractie zeggen de organisatoren. Om half negen tot negen is het feest voorbij en gaan de aanwezigen zich weer voorbereiden op hun werkweek, na een paar uurtjes helemaal uit hun dak te zijn gegaan.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Zet je wekker, feest voordat de zon opkomt! 14

Het is vooral een ding voor vrouwen

Misschien komt het door de yoga vooraf, maar deze feesten worden vooral bezocht door hoogopgeleide vrouwen tussen de 20 en 35. Deze groep is gek op dansen, maar ze kiezen ook voor een gezonde leefstijl. Dan is een combinatie van veel bewegen in de vroege ochtend zonder drank of drugs een ideale manier van uitgaan. Op de vraag of ze de aanwezigheid van mannen niet missen, reageren een aantal feestvierders nonchalant. ‘Zijn er geen mannen dan?’ Vervolgens storten ze zich weer in het feestgewoel.

Voorlopig kan je alleen in de Randstad terecht

Woon jij ergens op het platteland dan zal je nog iets eerder moeten opstaan, want alleen Amsterdam, Rotterdam en Utrecht kennen nachtclubs waar deze feesten worden georganiseerd. In Groningen is er eenmalig een dergelijk ochtendfeest geweest, maar dat was als een ludiek protest tegen het feit dat het nachtleven in de studentenstad steeds later op gang leek te komen. Een feest op een dergelijk vroeg tijdstip had de bedoeling om aandacht te vragen voor dat verschijnsel. Na die ene keer had de gemiddelde student in Groningen het blijkbaar wel gehad met het vroeg opstaan op maandagochtend.

Bekijk ook:
Zo creëer je thuis de ultieme luisterervaring

Ook feesten wordt steeds flexibeler

Het zal waarschijnlijk niet blijven bij deze nieuwe vorm van feestvieren. Ook waar het party’s betreft is er steeds meer behoefte aan flexibiliteit. Eigenaren van horecagelegenheden merken dat er ook steeds vaker feesten door jongeren worden georganiseerd die om een uur of zeven in de avond beginnen en voor twaalf uur eindigen, terwijl dit juist het tijdstip is dat de meeste feesten beginnen. Wat zal de nieuwe trend worden?

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.