Tips voor de BOB 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips voor de BOB

Veel mensen houden wel van een feestje en op zo'n avond is de kans groot dat er ook wordt gedronken. Een lekker biertje, wijntje of drankje is dan wel zo leuk, maar met alcohol op mag je de weg niet meer op. Veel mensen maken daarom gebruik van een BOB om thuis te komen, maar niet iedereen vind het leuk om de BOB te zijn. Toch kan je ook als BOB een leuke avond hebben en in dit artikel geven we je tips om dat voor elkaar te krijgen!

Wat is de BOB?

De BOB is een algemene naam die de Nederlandse overheid gebruikt in campagnes tegen rijden onder invloed. Dit is een persoon die tijdens een gelegenheid geen alcohol drinkt, omdat hij later nog moet rijden. De BOB blijft nuchter, zodat hij zijn medepassagiers veilig kan thuisbrengen met de auto.

Fun fact: veel mensen denken dat BOB een afkorting is voor Bewust Onbeschonken Bestuurder, maar dit is niet waar.

Waarom is de BOB belangrijk?

De BOB is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Bestuurders met alcohol op kunnen namelijk veel minder veilig rijden en dit zorgt voor onverantwoordelijke risico's. Jaarlijks sterven er in Nederland honderden mensen door een auto-ongeluk en daarbij worden tientallen ongelukken veroorzaakt doordat er alcohol in het spel is. Het gebruik maken van een BOB kan dus levens redden.

Alcoholvrij

Tips voor de BOB

Het belang van de BOB is dus vrij duidelijk, maar weinig mensen vinden het leuk om de BOB te zijn. Zeker bij een etentje of feestje is het wel zo leuk om mee te drinken, dus dan ben je liever niet de BOB. Toch kan je ook als BOB een leuke avond hebben door de volgende tips te volgen:

Tip 1: Alcoholvrije drankjes

Een etentje of feestje met alleen maar water en cola is niet zo leuk, maar als alternatief kan je ook voor een alcoholvrij drankje kiezen. Denk bijvoorbeeld aan alcoholvrije wijnen of biertjes. Zo heb je toch het gevoel dat je meedrinkt en dan is het een stuk minder erg om de BOB te zijn. Tegenwoordig hebben alle dranken met alcohol wel een alcoholvrije variant, en die kan je allemaal bij de Alcoholvrij shop vinden.

Tip 2: Mentale voorbereid

Bereid je mentaal voor op een avond zonder alcohol. Een feestje zonder drank kan ook erg leuk zijn en hier schuilen ook meerdere voordelen aan. Zo maak je al je medepassagiers blij, omdat je iets aardigs voor ze doet. Daarnaast doe je ook je lichaam een plezier, want alcohol is niet bepaald gezond. En de dag erna heb je ook geen last van een kater. Met de juiste mentale instelling wordt de avond zo een stuk leuker!

Bekijk ook:
Wat heb je nodig om zelf bier te brouwen?

Tip 3: Spreek af dat jij de volgende keer niet de BOB bent

Het is ook een beetje voor wat hoort wat. Als je vaak met dezelfde groep mensen op pad gaat, kan je daarom afspreken dat jullie om de beurt de BOB zijn. Zo weet je dat je de volgende keer in ieder geval niet de BOB bent. Op die avonden kan jij weer genieten van een lekker drankje!

Tip 4: Geen BOB

Als niemand van de groep zin heeft om de BOB te zijn, dan kan je als alternatief ook kiezen om geen gebruik te maken van de BOB. Dat betekent niet dat je met alcohol de weg op gaat! In plaats daarvan boek je een overnachting bij een locatie in de buurt. Het kost wat geld, maar dan hoef je ook niet na te denken over de BOB.

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.