Tips om thuis productief te blijven werken 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips om thuis productief te blijven werken

Thuis werken wordt steeds populairder in Nederland, maar die omslag is voor sommige mensen best even wennen. Thuis aan de slag gaan is namelijk weer net wat anders dan werken op het kantoor, en dan is het soms best moeilijk om gemotiveerd te blijven. Toch is het ook goed mogelijk om thuis productief aan de slag te gaan, en in dit artikel geven we tips hoe je dit het beste kan doen!

Tip 1: Kies een goede werkplek

Bij thuiswerken is het wel zo belangrijk dat je beschikt over een goede werkplek. Idealiter is dit een plekje in huis dat een beetje rustig is, zodat je zonder afleiding je werk kan doen. Na het werk kan je deze plek dan weer verlaten, zodat je alsnog een beetje een scheiding tussen werk en privé hebt.

Thuis werken

Tip 2: Een werkplek met de juiste uitrusting

Het is ook belangrijk dat je de juiste spullen hebt staan bij je werkplek. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

  • Een (groot) bureau
  • Een bureaustoel – die een beetje fijn zit
  • Een computer of laptop met toetsenbord, muis, speakers/oortjes en webcam

Werkplek

Tip 3: Een snelle veilige internetverbinding

Wat je ook niet kan missen bij het werken vanuit thuis is een snelle en veilige internetverbinding. Je staat immers vaak online in contact met je werk en daar heb je weer een goede verbinding voor nodig. Dat kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van het razend netwerk met zakelijk glasvezel via NDIX. Hiermee kan je altijd zonder problemen grote bestanden uploaden en downloaden, videoconferences bijwonen en back-ups maken.

Bekijk ook:
Optimaliseer jouw netwerkervaring: Het belang van visitekaartjes met QR code

Internet

Tip 4: Neem genoeg pauze

Vergeet tijdens het thuis werken niet om af en toe een pauze te nemen. Tijdens de pauze is het handig om even je benen te strekken en wat koffie of thee te drinken. Als je een wat langere pauze hebt, dan is het ook een goed idee om buiten even een wandelingetje te maken om zo een frisse neus te halen.

Lopen

Tip 5: Leg je mobiel weg

Een mobieltje kan tijdens het werken voor veel afleiding zorgen en thuis is die verleiding waarschijnlijk nog een stukje groter. Nu kan niemand zien als je weer een tijdje op je mobiel zit te scrollen, maar je kostbare tijd kan je veel nuttiger besteden. Als je even niet bereikbaar hoeft te zijn is het daarom aan te raden om je mobiel even weg te leggen. Zo ben je een stuk productiever!

Telefoon

Tip 6: Maak een schema

Bij het thuis werken kan je werkschema een beetje vervagen en daarom is het belangrijk om toch voor jezelf een duidelijke planning te maken. Plan van te voren in wanneer je begint met werken, hoeveel pauzes je hebt en wanneer je weer stopt met werken. En houd je ook aan dat schema. Zo weet je zeker dat je niet te weinig of te veel werkt op een dag.

Bekijk ook:
Alles over het vinden van een goede bureaustoel en een goede afstelling

Schema

Tip 7: Samen online thuiswerken

Het kan best zijn dat je tijdens het thuis werken het sociale contact met je collega's mist. Thuis valt er op sociaal gebied meestal net wat minder beleven en na een lange tijd werken gaat dit nog wel eens vervelen. Je kan dan eens overwegen om online samen thuis te werken met een goede vriend(in) of collega. Je zet de webcam aan en gaat allebei lekker aan de slag. Zo heb je toch nog een beetje sociaal contact, al moet je elkaar natuurlijk niet te veel afleiden!

Videocall

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.