salt bae
Saved Read later
Deel dit bericht

Op deze manier maak je een steak zoals Salt Bae

Als je mensen te eten krijgt dan wil je niet met een simpel broodje bapao uit de keuken komen. Nee, jij wilt jouw gasten verrassen met de lekkerste steak die ze ooit hebben geproefd. Vergeet Loetje, dat zijn amateurs vergeleken met de sappige steak die jij na het lezen van dit artikel op tafel gaat zetten. Wij hebben het geheime recept van de wereldberoemde Salt Bae!

De steak van de sterren

Salt Bae is de bijnaam van Nusret Gökçe, de wereldberoemde chef die gasten als Rihanna, Leonardo DiCaprio en Ben Affleck mocht bedienen. Zijn steaks zijn niet van deze wereld, en de sierlijke manier van zout over het vlees strooien is zijn handelsmerk. Zijn manier bakken en braden is alom geroemd, en sterren van over de hele wereld komen naar zijn restaurants om een steak van Salt Bea te proeven.

Na het lezen van dit artikel weet jij ook hoe Salt Bae zijn vlees bakt. Als je jouw gasten verrast met een steak dat op de onderstaande wijze is klaargemaakt, dan wordt je wereldberoemd onder je vrienden en familie. Het is logisch dat je de steak serveert met een vergelijkbare zonnebril op, en het zout strooit zoals Salt Bea dat aan tafel bij zijn gasten doet.

Bekijk ook:
Nul alcohol, volle smaak: een dubbele ervaring met Heineken en Liefmans 0.0.

Zo maak je de steak van Salt Bae

Je hebt het volgende nodig:

  • Ribeye steak
  • Drie pakjes roomboter
  • Knoflook
  • Avocado-olie
  • Peper
  • Grof zeezout
  • Een grill. Mocht je geen grill hebben dan volstaat een goede koekenpan ook, maar het beste resultaat krijg je met een grill.

Wees niet gierig met het uitgeven van geld voor vlees. Een goede steak maak je alleen met vlees van topkwaliteit. Haal dus een mooie ribeye van een goede slager. Het vlees mag een doorregen stuk vlees zijn, er mag dus lekker veel vet op zitten, dat is een echte smaakversterker.

Je begint met het smelten van drie pakjes boter. Ja, je leest het goed, drie pakjes, je proeft aan het resultaat waarom. Laat het rustig smelten en zorg ervoor dat het niet bruin wordt. Als het gesmolten is dan zeef je de boter in een pan. Daarna zet je deze pan op een laag vuurtje en gooi je er een teentje knoflook in.

Bekijk ook:
Goedkoper boodschappen doen: deze 5 sites helpen besparen

Ondertussen masseer je de steak alsof het je grote liefde is. Smeer het vlees in met avocado-olie en gooi er wat peper en zout overheen. Dit doe je uiteraard aan beide kanten.

Nu begint de magie. Leg de steak in de pan met boter en laat hem aan beide kanten 1 á 2 minuten bakken op een hoge temperatuur. Daarna haal je de steak uit de pan en snijd je het vlees in reepjes. De steak moet van binnen een vlamrode kleur hebben, en mooi egaal bruin van buiten zijn.

De laatste stap is het serveren van het vlees. Leg de reepjes op een mooi bord en leg er wat geraspte knoflook op. Daarna giet je alle boter over de steak heen. Serveer het vlees op een groot bord, of een grote schaal, en geef je vrienden of familie een vork, zodat jullie samen van de plaat kunnen eten.

Geef iedereen er wat vers brood bij zodat ze dat lekker in de jus kunnen dopen. Maar dat mag pas als jij het grove zeezout zoals de wereldberoemde Salt Bae over het vlees hebt gestrooid. Bon appetit!

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.