vlees op de barbeque
Saved Read later
Deel dit bericht

Onmisbare stukken vlees voor de barbecue tijdens een zomerse dag

Er is niets lekkerder dan een zomerse dag af te sluiten met een heerlijke barbecue. Haal de barbecue uit de schuur, steek de kolen aan en wacht tot de kolen gloeien. Heb je een gas of elektrische barbecue dan kan dat natuurlijk ook.

Ga je voor de spontane barbecue of heb je meer tijd om voor te bereiden? Kom uit je comfortzone en laat je bbq skills zien. Met deze onmisbare stukken vlees geniet jij met je gezelschap optimaal.

Ga voor rund

Even geen standaard materiaal als worstjes en hamburgers, maar kies voor mooie stukken vlees. Om geen stress te voelen van klanten terwijl ik mij laat adviseren, kies ik voor een online slager. Wij gaan bavette kopen, een heerlijk stuk vlees van het rund dat niet meer weg te denken is als je het eenmaal geprobeerd hebt. Het vlees is mooi bedraad en stevig en daardoor dus zeer geschikt om het vlees langzaam te laten garen. Het vlees is van zichzelf mooi op smaak en heeft dus verder geen poespas nodig.

Bekijk ook:
Dit is de reden waarom kipnuggets bij McDonalds 4 verschillende vormen hebben

Ben je al op dreef en heb je nog niet genoeg? Ga dan ook gelijk picanha kopen. Dit is ook één van de onmisbare stukken vlees die op de barbecue thuishoren. Picanha staat ook wel bekend als het staartstuk, afkomstig uit de bil van het rund. Er zit vaak een vetlaagje aan waardoor het vlees heerlijk knapperig wordt. Je kunt besluiten er voor het grillen flinke steaks van te snijden, maar doe eens gek en leg het als één stuk op de barbecue en snijd er plakken van als het vlees gaar is. Dit is een blijvertje. Doen die picanha!

Groot is goed

Naast rundvlees zijn er nog andere heerlijke andere vleessoorten die niet mogen ontbreken. Denk aan lamsrack of lamkoteletjes, varkenshaas, als groot stuk of als spiezen) en kip (spiezen, poten/dijen of pulled chicken). Wil je je vrienden je echte skills laten zien, kies dan voor de wat moeilijker te bereiden stukken vlees. Even geen spiesjes maar grote stukken, waar je iets meer moet doen dan het vlees draaien totdat het gaar is.

Bekijk ook:
Onderzoek wijst uit: elk broodje knakworst kost je 35 minuten van je leven

Het allerbelangrijkst is de temperatuur van de barbeque. Vlees moet eerst dichtgeschroeid worden, voordat je het langzaam kunt nagaren.  Denk dus niet alleen aan het vlees wat op de grill ligt, maar ook aan het gebruik van de luchttoevoer. Gebruik je de juiste technieken en het perfecte vlees? Dan zijn de sauzen overbodig om de smaakpapillen te laten exploderen!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.