Dit zijn de 3 must have cocktailrecepten voor deze zomer! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de 3 must have cocktailrecepten voor deze zomer!

Nu het kwik weer langzaam de 30 graden aantikt, kunnen we de zomer van 2024 gaan inluiden! Dat betekent dat we naar het strand gaan, op het terras gaan zitten, en vooral veel barbecueën met vrienden en familie. Maar wil je de barbecue écht onvergetelijk maken? Daar heb je overheerlijke cocktails voor nodig! Dit zijn de 3 cocktails die je deze zomer wil maken!

1.Pina Colada

Stel je voor dat je op het strand ligt, op een tropisch eiland bent bij aan het komen van het zware jaar werken. Vervolgens komt iemand voorbij met cocktails, en je weet op dat moment precies wat je nodig hebt! Een heerlijk verfrissende Pina Colada is heerlijk op een tropisch eiland, maar is ook overheerlijk in de tuinstoel bij dertig graden. Het is een vrij simpele cocktail, waarbij je zelf prima vers fruit kan toevoegen. De lekkerste Pina Colada maak je met 45 ml witte rum, 30 ml kokosmelk, 90 ml ananassap, en vers fruit. Met het fruit kun je prima variëren, maar met een schijfje ananas of een cocktailkersje zit je altijd goed bij deze cocktail!

Bekijk ook:
Nul alcohol, volle smaak: een dubbele ervaring met Heineken en Liefmans 0.0.

Pina Colada is een van de favoriete cocktails voor deze zomer

2. Mai Tai

Er zijn cocktailexperts die veel commentaar krijgen op deze mysterieuze cocktail. De Mai Tai is niet echt een cocktail die iedereen kent, of iedereen blindelings besteld op een terras. Veel mensen vinden het maar vreemd, en kiezen weer snel de oude vertrouwde Sex on the beach. Maar ja, how are you gonna know if you never even try? Daarom is dit de zomer dat jij een Tiki cocktail gaat proberen! Tiki cocktails zijn tropische fruitcocktails met rum, en heel verschillende garneringen. Mai Tai is een van de populairste Tiki cocktails, maar is een flinke uitdaging om te maken. Allereerst is het ook belangrijk om een tiki cocktailglas aan te schaffen, voor de complete ervaring! Daarna mix je 30 ml witte rum en 30 ml donkere rum met 20 ml Orange Curaçao. Daarna voeg je nog limoensap en 10 ml amandelsiroop toe. Klinkt eenvoudig, maar is een lastige cocktail om goed op smaak te krijgen. Maar als het lukt, heb je een bijzondere cocktail!

Bekijk ook:
Goedkoper boodschappen doen: deze 5 sites helpen besparen

Dit zijn de 3 must have cocktailrecepten voor deze zomer! 14

3. Frozen Margarita

Heb je tijdens de hoge temperaturen een ijskoude cocktail nodig? Dan is de Frozen Margarita dé cocktail voor jou! Al is de cocktail niet volledig ijskoud, aangezien de 60 ml tequila je lichaam flink zal verwarmen. Toch zou dit weleens een heuse zomertrend kunnen worden, en zullen je vrienden die van sterkere cocktails houden hier zeker warm van worden. De bereidingstijd is vrij kort voor cocktails, al zal dit de eerste keer natuurlijk wat meer tijd kosten. Voor dit drankje heb je sowieso een blender nodig, en veel ijsklontjes. Het ijs doe je samen met 90 ml limoensap, 60 ml tequila, 30 ml sinaasappellikeur en een klein beetje zout in de blender. Mix het tot al het ijs fijngemalen is, en proef of de Frozen Margarita goed op smaak is. Mist er nog iets? Voeg een klein beetje van datgene toe, en mix het een aantal seconden in de blender mee. Top het margaritaglas af met een schijfje limoen, en geniet!

Frozen Margarita cocktail

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.