Eet deze ingrediënten nooit rauw! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Eet deze ingrediënten nooit rauw!

Iedereen die zich bezighoudt met voedsel weet dat rauwe groenten heel gezond zijn. Over het algemeen. Tijdens het hele proces gaan er geen vitaminen verloren, waardoor jij alles binnen krijgt. Maar dit geldt écht niet voor alle ingrediënten. We hebben een viertal ingrediënten voor je uitgezocht. Pas op: het eten van deze ingrediënten kan levensbedreigend zijn.

Bonen

Bonen zijn een belangrijk ingrediënt in onze dagelijkse maaltijden. Zeker wanneer je vegetariër of veganist bent. Maar rauwe bonen eten is absoluut niet aan te raden. Of het nu gaat om kidneybonen, snijbonen of tuinbonen. Bonen bevatten namelijk de giftige stof lectine. Deze giftige stof kan, zelfs in kleine mate, zorgen voor enorme misselijkheid en overgeven. Niet echt aan te raden dus.

Eet deze ingrediënten nooit rauw! 15

Aubergines

Aubergines zijn een groentesoort die ontzettend veel gebruikt kan worden. Dankzij de veelzijdigheid van deze groente zijn ze erg geliefd. Van pastasaus tot stoofpot. De aubergine kan overal voor gebruikt worden. Maar rauw eten is niet handig. Aubergines bevatten de giftige stof solanine. Een stof die, in grote hoeveelheden een behoorlijk negatieve werking heeft op je darmen en maag.

Bekijk ook:
Groene thee: 5 goede redenen om er je dag mee te beginnen

Cashewnoten

Rauwe cashewnoten zijn in de Benelux sowieso ontzettend lastig te krijgen. Dus de kans dat je ze rauw tegenkomt is vrij klein. Maar toch. Wellicht ben je ergens in een verweggistan-land op vakantie en kun je toch aan deze noten komen. Onbewerkte cashewnoten, dat wil zeggen cashewnoten die niet geroosterd of gekookt zijn, zijn een reden om goed op te letten. In deze noot zit namelijk de stof urushiol, een stof die gevaarlijke huiduitslag kan veroorzaken.

Eet deze ingrediënten nooit rauw! 16

Paddenstoelen

Paddenstoelen zijn ook een gevaarlijke groente. Wanneer je niet de kennis hebt van paddenstoelen is het zeker af te raden om deze zelf in het wild te gaan zoeken. Ook de paddenstoelen die je in de supermarkt kunt kopen kunnen rauw giftig zijn. De meeste paddenstoelen bevatten namelijk de stof agaritine. Een klein stukje kan weinig kwaad, maar eet je een hele bak op dan wordt het een ander verhaal.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.