De vele gezondheidsvoordelen van de sauna 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De vele gezondheidsvoordelen van de sauna

Een bezoekje brengen aan de sauna is goed voor de gezondheid. Maar wat weten we eigenlijk over de gezondheidsvoordelen die een bezoek aan de sauna met zich meebrengt? En wist je dat er tegenwoordig ook betaalbare sauna’s op de markt zijn, waardoor je deze heerlijke wellness-ervaring zelf in huis kunt halen? In dit artikel vertel ik je er meer over!

Verschillende soorten sauna’s

Wat niet iedereen weet, is dat er verschillende soorten sauna’s bestaan. De meest voorkomende sauna is de zogenaamde Finse sauna. In een Finse sauna wordt de lucht in de cabine relatief sterk verwarmd. Gemiddeld ligt de temperatuur in een Franse sauna tussen de 80 en de 100 graden Celcius! Je lichaam neemt deze warmte op en als gevolg daarvan, begint je lichaam te transpireren om ervoor te zorgen dat je lichaamstemperatuur weer op peil komt.

Een andere populaire soort sauna die de afgelopen jaren sterk in opmars is, is de zogenaamde infraroodsauna. In tegenstelling tot de Finse sauna, ligt de temperatuur in een infraroodsauna een stuk lager. De lucht wordt namelijk maar verwarmd tot zo’n 40 tot 60 graden. Daarnaast is de cabine van de infraroodsauna een stuk kleiner dan een traditionele Finse sauna en werkt een infraroodsauna – zoals de naam al suggereert – op infraroodlampen.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Naast de Finse sauna en de infraroodsauna zijn er nog andere soorten sauna’s die minder vaak voorkomen, zoals de Marokkaanse sauna, de rotssauna en de kruidensauna. 

Voordelen voor je gezondheid

Zoals ik in de inleiding van dit artikel al aangaf, brengt een bezoekje aan de sauna een hoop gezondheidsvoordelen met zich mee. Ik heb hieronder een aantal voordelen voor je opgesomd:

  • Tijdens een bezoekje aan de sauna, gaat de hartslag fors omhoog. Dit zorgt voor een betere algehele doorbloeding.

  • Door de warmte van de sauna gaan de poriën van je huid openstaan. Organen zoals je lever en je nieren worden hierdoor extra aan het werk gezet en zorgen ervoor dat afvalstoffen je lichaam verlaten.

  • Als je regelmatig de sauna bezoekt, is dit goed voor slaap en weerstand.

  • Een bezoekje aan de sauna helpt spier- en gewrichtspijn te verminderen. Dit komt onder andere door de verbeterde doorstroming van het bloed en door de aanmaak van natuurlijke endorfine in de hersenen.

  • Een bezoek aan de sauna werkt stressverminderend

Zoals je ziet, brengt het regelmatig bezoeken van de sauna een hoop gezondheidsvoordelen met zich mee. Naast bovengenoemde voordelen, zijn er nog tal van andere voordelen. Hoe heerlijk zou het zijn om het genot van de sauna in je eigen huis te kunnen ervaren? Na een zware werkdag even optimaal tot rust komen, zonder dat je er de deur voor uit hoeft… Zoals ik al aangaf, wordt de aanschaf van een eigen sauna tegenwoordig steeds aantrekkelijker in prijs. Voor minder dan 1000 euro kun je al beschikken over je eigen sauna. Meer weten? Kijk dan bijvoorbeeld eens op Fonteyn.nl of Infraroodsaunas.com. 

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.