Dit zijn de smerigste gerechten ter wereld 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de smerigste gerechten ter wereld

We hebben allemaal gerechten dat we niet lusten. De smaak, de structuur, misschien ga je van de geur al over je nek. De wereld kent vele culturen en bijbehorende gerechten. Er bestaan gerechten die rechtstreeks uit jouw nachtmerrie komen, maar voor anderen een lekkernij zijn. Wij keken kokhalzend uit naar dit lijstje; dit zijn de smerigste gerechten ter wereld.

Gebakken brain-sandwich

Je IQ slaat op tilt bij het proeven van dit culinaire hoogstandje. Het komt uit Midden-Amerika en, was totdat de gekke koeienziekte uitbrak, een lekkernij voor cowboys. De gepaneerde en gefrituurde hersenen van een kalf werd tussen (hoe kan het ook anders) een hamburgerbroodje gestopt. Ketchup erover, patat erbij en je hebt een brain-sandwich menu.

Escamoles

Dit zijn de smerigste gerechten ter wereld 17

In Mexico is het warm, een prima klimaat om eetbare larven te kweken. Ze zien het levenslicht op de wortels van de agave plant en eindigen in de mond van Guan en Guanita. Het is een delicatesse dat al in de tijd van de Azteken werd gegeten, uiteraard met rijst en verse groenten. Ze smaken naar noten, be my guest to try it out Gringo!

Bekijk ook:
Groene thee: 5 goede redenen om er je dag mee te beginnen

Sannakji

Dit zijn de smerigste gerechten ter wereld 18

In het verre-oosten eten ze vrijwel alles wat loopt, vliegt en zwemt. Vaak rauw, want vers en zo. Sannakji is een inktvis dat zijn trieste einde moet ondergaan op de snijplank van een Japanse kok, die het zeedier demonteert voor de ogen van de gast in het restaurant. Een beetje sesamolie erop en je kunt erop kauwen terwijl zijn zuignappen nog werken.

Casu Marzu

Casu Marzu is een gerecht uit Sardinië en wordt in die streek als een ware lekkernij gezien. Het is een schapenkaas met levende insectenlarven erin die 8mm lang zijn. Als de beestjes verstoord worden dan worden ze boos en kunnen ze zich uitrekken tot wel 15 centimeter. Dus goed schelden als je een blokje kaas snijdt, want dan heb je meer topping op je borrel.

Mopane

Dit zijn de smerigste gerechten ter wereld 19

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze rupsen krijgen in Afrika niet de kans om uit te groeien tot een mooie vlinder want ze eindigen tussen de kiezen van de plaatselijke bevolking. Deze rups wordt als een belangrijke bron van eiwitten gezien en wordt gegeten als gekookte of gefrituurde snack.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

Tonijn oogbol

In Japan gooien ze niets weg. Voor een enkele euro kun je op Japanse vismarkten een tonijn oogbol kopen. Deze kun je uitzuigen, koken en in stukken snijden, of je kunt ermee knikkeren. Dit smerige gerecht doet je kokhalzen, althans, ons wel. De gemiddelde Japanner kan het wel waarderen. 

Balut

We gaan wederom naar Azië. Daar eten ze bevruchte eendenembryo. Het wordt levend gekookt, dus een leven als kuikentje wordt met peper en zout de snavel ingedrukt. Dat is toch wat anders dan onze spiegelei met kaas en spek.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.