De nieuwe trends op het gebied van koken 13
Saved Read later
Deel dit bericht

De nieuwe trends op het gebied van koken

Vandaag de dag wil iedereen gezond en lekker eten en het mag allemaal niet veel tijd kosten. Omdat we nu eenmaal op onze wenken bediend worden, zijn er al concepten ontwikkeld om het proces een stuk efficiënter te maken.

Verse ingrediënten en gezonde recepten

Gezond eten betekent vaak dat je verse ingrediënten gebruikt en die combineert tot een lekker gerecht. Maar wie heeft er nog tijd om boodschappen te gaan doen of recepten uit te zoeken? Het is dan ook niet onlogisch dat een aantal ondernemers in ons land daarvoor een oplossing bieden. Jij kiest wat je wilt eten aan de hand van een aantal gezonde recepten. Op basis daarvan krijg je een box met ingrediënten, vaak vers, en de bijbehorende recepten.

Voor een aantal dagen achtereen kan jij dan gezonde maaltijden op tafel zetten, voor jezelf of voor een gezin, jij maakt de keuze. Maar eigenlijk zou je het nog wel eenvoudiger willen, tenslotte moet je het nog wel zelf koken en is het zonde als je de verse ingrediënten niet gebruikt omdat je ineens zin kreeg in fastfood. Is het te veel gevraagd om het nog eenvoudiger te maken? Welnee! Maak kennis met Mealhero!

Bekijk ook:
Nul alcohol, volle smaak: een dubbele ervaring met Heineken en Liefmans 0.0.

Gezond en snel koken op zijn Belgisch

Ook bij onze zuiderburen kennen ze dezelfde problemen met gebrek aan tijd om iedere dag gezonde en lekkere maaltijden te bereiden. Maar drie jonge Belgen met een liefde voor lekker eten, maar met een drukke agenda die hen niet toeliet om gezond te koken, besloten hier een oplossing voor te bedenken. De basis hiervan is dat vriesvers net zo gezond is als vers. Daarbij combineren ze dat met een snelle en gezonde manier om voedsel te bereiden: stomen.

Gerechten stomen, gemakkelijk en gezond

Als je daarbij nog gebruik maakt van moderne techniek, dan wordt gezond koken echt een fluitje van een cent. Hoe ziet dat concept er dan uit? De basis van deze manier van koken zijn vriesverse producten, een gehuurde stomer voor het bereiden én een gebruiksvriendelijke app. Op basis van de recepten kan jij de ingrediënten voor diverse maaltijden bestellen en die worden geleverd zodat jij ze meteen in de vriezer kan stoppen. De producten zijn voorzien van een code die door de stomer kan worden gescand. Zelf hoef je dus niks van koken te weten, de stomer kent de tijd die nodig is om de diverse onderdelen van de maaltijd klaar te stomen. Binnen een halfuur heb je zo een lekkere en gezonde maaltijd op je bord voor een of meer personen.

Bekijk ook:
Dit is de reden waarom kipnuggets bij McDonalds 4 verschillende vormen hebben

Altijd voldoende ingrediënten in huis

Jouw app is als een persoonlijke chef-kok, maar dan in je handtas of je broekzak. Op basis van wat je wel en niet lust, gaat de app op zoek naar ingrediënten die het beste passen bij jouw smaakpatroon. Je kunt de app zelf trainen door recepten te beoordelen. Via de app wordt ook bijgehouden welke ingrediënten je hebt verbruikt. Je krijgt een melding als het tijd wordt om een nieuwe bestelling te doen. Kan het nog eenvoudiger? Bekijk op Mealhero.me de makkelijkste manier om lekker gezond te eten.

Bekijk ook:

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.