De meest gevaarlijke gerechten, durf jij dit aan

De meest gevaarlijke gerechten, durf jij dit aan?

0 Shares

Heb jij alweer trek in de warme hap? Waarschijnlijk vind je niet één van de onderstaande gerechten op je bord, maar controleer het toch maar even. Niet alle gevaarlijke gerechten zijn exotisch.

1. Kogelvis

In veel landen is deze vis verboden en dat is niet zo vreemd. De kogelvis is in veel delen van het lichaam extreem giftig. Daarbij moet je denken aan een stof die 1.200 keer zo giftig is als cyanide. Alleen een echte expert kan een kogelvis bereiden zodat deze gegeten kan worden. Maar ook dan loopt het niet altijd goed af. En gelet op de giftigheid is de kans op overleven als je dit gif binnenkrijgt praktisch nihil. Als je in Japan bent, kan je beter iets anders bestellen.

2. Sannakji

Sannakji is rauwe octopus die het lekkerst schijnt te zijn als deze nog kronkelt. De chef doodt het dier vlak voordat deze op je bord komt. De armen kronkelen dan nog en als je pech hebt zetten de zuignappen zich vast in je keel. Volgens de kenners sterven er ieder jaar gemiddeld zes mensen door verstikking na het eten van deze lekkernij. Je bent dus gewaarschuwd.

Bekijk ook:
Video: Strandbezoekers in Benidorm opgeschrikt door flinke haai

3. Rauwe amandelen

Geen rare vissen of kronkelende octopussen, maar een bekende noot. Je hoeft je geen zorgen te maken over geroosterde amandelen of cashewnoten in de winkel. Door een hittebehandeling verdwijnt de cyanide in de noten. Rauwe noten moet je beslist niet eten, want die zitten vol met gif.

4. Kidneybonen

Gebruik jij ook kidneybonen in je chili of stoofpotten? Denk er dan aan dat je ze nooit rauw mag eten. In de bonen zit namelijk de giftige stof lectine. Deze wordt onschadelijk gemaakt door het koken. Als je de bonen rauw zou eten, ga je beslist overgeven en krijg je een flinke hoofdpijn. Dan is het verstandig om je bij je arts te melden en uit te leggen wat je hebt gedaan.

5. Alfalfa

Rauwe alfalfa is een populaire kiemgroente die gezond is en bijvoorbeeld op de boterham en toast wordt gebruikt. Veel mensen kweken het zelf en dat kan problemen opleveren. Rauwe alfalfa is namelijk ook een ideale omgeving voor bacteriën. In de VS zijn er deze eeuw al 30 ziekte-uitbraken geweest door salmonella en E-coli op deze kiemgroente. Alfalfa wordt ook luzerne genoemd in ons land.

Bekijk ook:
De perfecte pannenkoek bakken, onze tips!

6. Groene aardappelen

Als je een aardappel een poosje in het licht laat liggen, krijgt deze een groene kleur. Op dat moment is de bekende pieper niet zo ongevaarlijk meer als je zou denken. Door het zonlicht wordt het gif solanine gevormd, wat ook voor de groene kleur zorgt. Van een te grote hoeveelheid groene aardappelen kan je flink ziek worden.

7. Aki

Exotisch fruit is populair en de Jamaicaanse aki ziet er beslist smakelijk uit. Maar in de meeste landen is het verboden om de vrucht in te voeren. In een onrijpe aki zit namelijk de stof hypoglycine. Als je daar te veel van binnenkrijgt, ga je overgeven en bestaat de kans dat je het niet overleeft. In een rijpe vrucht zijn de zwarte pitjes altijd giftig.

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.