E-sigaret gekocht? Deze 6 dingen moet je weten 12
Saved Read later
Deel dit bericht

E-sigaret gekocht? Deze 6 dingen moet je weten

Ben je sinds kort in het bezit van een e-sigaret? Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten voor je begint met dampen. Lees snel verder om deze weetjes te ontdekken.

1. Geen verbranding

Een elektrische sigaret bevat geen tabak, maar werkt met e-liquids. Wellicht is dit de reden dat je bent overgestapt van analoge sigaret naar de e-sigaret. Bij een e-sigaret wordt er geen gebruik gemaakt van verbranding, maar van verdamping. Hierdoor wordt de e-sigaret door verschillende mensen als prettiger ervaren.

2. Hoe de e-sigaret werkt

Een e-sigaret bestaat uit verschillende onderdelen. Denk hierbij aan een mondstuk, een clearomizer, een coil en een batterij. De e-liquid kun je in de clearomizer doen. Door vervolgens op de knop van de batterij te drukken wordt deze geactiveerd en de coil unit verwarmd. Bij sommige e-sigaretten werkt de batterij ook automatisch zodra je aan het mondstuk zuigt. De e-liquid in de clearomizer wordt verwarmd en is via het mondstuk te inhaleren.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

3. Verschillende varianten

Elektrische sigaretten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Voor de beginners en lichte rokers zijn er modellen ontwikkelt zonder ingewikkelde instellingen. Hierbij is één druk op de knop voldoende om te kunnen dampen. Voor de ervaren dampers zijn er andere varianten. Bij deze zogenoemde MOD’s kun je bijvoorbeeld de temperatuur en het wattage instellen. Goed om te weten!

4. Verbruiksproduct

Ook is het goed om rekening te houden dat de coil een verbruiksproduct is. De coil is een verwarmingselementje met een gloeispiraal en katoen. Omdat het katoen in de coil verzadigd kan raken, is de coil unit een verbruikersproduct. Dit betekent dat je deze regelmatig moet vervangen. Hoe vaak dit precies is, is afhankelijk van hoe intensief je dampt.

5. Veiligheid

Veiligheid is uiteraard ook van groot belang. In een batterij kan door wrijving met ander metaal, zoals muntjes of sleutels, kortsluiting ontstaan. Daarom is het goed om te weten dat je een batterij dus nooit onbeschermd in je broekzak of tas moet doen. Wanneer je een reserve batterij wilt meenemen kun je dit doen in een hiervoor bestemde case.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

6. Neem de tijd

Tenslotte moet je er rekening mee houden dat een e-sigaret niet hetzelfde inhaleert als een analoge sigaret. Hiernaast is een e-sigaret ook een elektrisch apparaat. Net zoals wanneer je een nieuwe gadget koop, moet je deze nog leren ontdekken. Probeer uit wanneer de e-sigaret het fijnste voor je werkt. Neem de tijd om te wennen aan het gevoel van het inhaleren met een elektrische sigaret!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.