Wat is een unboxing video
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is een unboxing video en waarom is het zo populair?

Unboxing video’s: het is een rage op het internet momenteel en ze worden overal ter wereld gemaakt. Het leukst zijn ze waarschijnlijk als deze in je moerstaal zijn opgenomen. Dan kan je alle nuances begrijpen en kan het echt hilarisch worden. Ook is het van extra waarde als in de video iemand te zien is waarmee jij een zekere band hebt zoals een influencer die jij met regelmaat volgt. En omdat iedere influencer inmiddels op deze rage is gedoken, is de kans groot dat ook voor jou er een video is die je echt wilt zien.

Wat is een unboxing video?

Na even nadenken, zal je wellicht tot de juiste conclusie komen. Het is een video van iemand die een pakketje openmaakt en daarbij iedere stap van spontaan commentaar voorziet. Het is vergelijkbaar met het openen van een cadeau op een verjaardagsfeestje of ander evenement, maar daar is de verrassing over de inhoud vaak minder duidelijk aanwezig en in een kamer vol met mensen, is commentaar geven uiteraard ook niet zo vanzelfsprekend. De video biedt dus veel meer mogelijkheden voor een grappig verloop en rake uitspraken over de verpakking en de uiteindelijke ontdekking van de inhoud.

Bekijk ook:
De 5 meest bekeken opmerkelijke YouTube video's aller tijden!

Waarom is het zo leuk en populair geworden?

Wat is er nu leuk om te kijken hoe iemand anders een pakketje openmaakt? In de eerste plaats is er uiteraard de nieuwsgierigheid. Er zijn vele tv-programma’s gebaseerd op dat idee. Wat is er te vinden op een willekeurige rommelzolder, maar ook in opslagcontainers of bergruimten die lange tijd gesloten zijn geweest. Het afvragen wat er verborgen zou kunnen liggen is vergelijkbaar met de onzekerheid van wat er in het pakket zou kunnen zitten.

Een tweede punt is dat we uit eigen ervaring weten dat niet ieder pakket zomaar eenvoudig open te maken valt. Meters stevig plakband en grote hoeveelheden bubbeltjesplastic kunnen het openen tot een echte gebeurtenis maken. Daarbij is het commentaar uiteraard een extra toevoeging. Een leuke begeleiding van het gebeuren maakt de show compleet. Niet iedere unboxing video is grappig of boeiend en er zijn er maar een beperkt aantal die een miljoenenpubliek halen. Deze zijn dan ook echt hilarisch.

Bekijk ook:
Dit wist jij nog niet over kerstpakketten

Is een unboxing video uitsluitend reclame?

Daar zijn de experts het niet over eens. Uiteraard zijn er video’s waar vanaf het begin duidelijk is dat het is bedoeld om een bepaald artikel te promoten. Maar dat is eigenlijk alleen voorbehouden aan echt succesvolle influencers. Het lijkt immers wel erg op een reclameboodschap als iemand vrolijk en probleemloos een pakket openmaakt en dolblij is met de geweldige inhoud. Daarbij merken reclamemakers ook op dat het niet altijd tot extra verkopen zal leiden om unboxing in te zetten als een reclame-tool. Het zien hoe iemand een dergelijk product uitpakt, kan een deel van de koopbehoefte wegnemen. Het is alsof de influencer er al voor heeft gezorgd dat jij de aankoop niet meer hoeft te doen. De meest populaire unboxing video’s gaan dan ook over zaken die mislopen bij het uitpakken of waarvan de inhoud de uitpakker volstrekt met stomheid slaat.

Wat is een unboxing video en waarom is het zo populair? 15

De mystery-box als uitvloeisel

Een reactie op deze unboxing video’s is de populariteit van de  mystery boxes, die je momenteel vooral in China ziet. Gespecialiseerde bedrijven bieden pakketjes aan waarvan de inhoud onbekend is behoudens dat ruwweg het soort product wordt aangegeven. Deze kan je bestellen voor een ander maar ook jezelf. Het is immers leuk om een verrassing te krijgen al betaal je daar  zelf voor. Het is in China overigens misgelopen toen levende dieren als mystery animal box werden verzonden. Dat is in China bij de wet verboden en is traumatisch of zelfs fataal voor de dieren.

Bekijk ook:
Mystery boxen, wat zijn het en wat zit erin?

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.