Hoe vind je als man je kledingstijl? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe vind je als man je kledingstijl?

Veel mannen denken niet zozeer na over de kleding die ze dragen. Hoewel dat natuurlijk een keuze is om te maken, is het toch wel leuker om je ideale stijl vast te stellen en je daarnaar te kleden! Zo ben je ook direct een stuk tevredener over je looks. Hoe je als man je stijl kunt vinden? Het lukt met deze tips.

Trends volgen

Hoewel je je niet aan alle trends hoeft te houden, helpt het wel om ze te volgen. Zo weet je namelijk wat er per seizoen in trek is: dit is een belangrijk staaltje kennis. Dit gaat allereerst om populaire type kledingstukken, zoals de cargobroek heren die momenteel veel gedragen wordt. Ook ideale kleuren, fits en prints worden duidelijk met het volgen van de trends. Zo is een oversized overhemd een perfecte keuze, voor een stoere styling.

Inspiratie opdoen

Met het achterhalen van trends maak je dus een goed begin. Je leert over mode en kunt alvast bepalen wat je wel en niet mooi vindt. Maar hoe kom je vervolgens tot jouw ideale stijl? Er zijn nog meer manieren om inspiratie op te doen. Kijk op straat goed rond: wat vind je toffe outfits? Zoek in magazines of op modeplatforms naar specifieke stijlen, zoals streetwear of casual chic. Achterhaal wat er bij elke stijl past én bedenk vervolgens of dit ook bij jou past. Het kan helpen om op die manier een beetje in hokjes te denken, om een stijl te definiëren. Al hoef je je natuurlijk niet aan die hokjes te houden, als je dat niet wilt. Stijlen samenbrengen kan ook. Denk aan de samenkomst van de formele en de casual look, door een pantalon met een hoodie te combineren, of door veterschoenen onder een jeans heren te dragen.

Bekijk ook:
Wat is het juiste moment om je zilveren sieraden te verkopen?

Vraag het in je omgeving

Het klinkt misschien wat vreemd, maar het kan juist zeker behulpzaam zijn: vraag in je omgeving wat mensen bij je vinden passen. Je vrienden en familieleden kennen je immers het best! Misschien kunnen zij in no time een bepaalde kledingstijl omschrijven, waar jij je helemaal in kunt vinden. Zeker kennissen die zich graag bezighouden met mode weten hier wel raad mee. Persoonlijker advies kun je niet krijgen! Misschien vindt een vriend of vriendin het ook leuk om een keer met je te winkelen. Laat hem of haar in dat geval ook de kledingkeuzes maken – en haal gewoon eens in huis wat je zelf misschien niet meteen zou uitzoeken.

Professioneel advies over styling

Je kunt er tot slot aan denken om professioneel advies over styling te krijgen, door een persoon die hierin werkt. Als je echt niet weet wat jij nu het best kunt dragen en als je je niet goed voelt over je looks, is dit de investering waard. Je krijgt namelijk op maat advies over wat jij wel en niet zou moeten dragen. Er wordt met verschillende factoren rekening gehouden: leeftijd, lichaam én stijl. Hier kun je vervolgens echt een lange tijd mee vooruit.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.