De voordelen van open glazen ruimtes

0 Shares

Open en glazen ruimtes geven ons een gevoel van vrijheid. Niet alleen op de werkvloer, maar ook in eigen huis werpt dit zijn vruchten af. Je voelt je minder opgesloten en dit bevordert de creativiteit. Naast het gevoel van vrijheid is daglicht ook een positieve factor. Daglicht bevordert het functioneren en het heeft een positief effect op ons humeur. Daglicht draagt namelijk bij aan de algehele gezondheid.

Uit onderzoek is ook gebleken dat daglicht het concentratievermogen verbetert. Eigenlijk zijn dit al genoeg redenen om voor een open glazen ruimte te kiezen, maar er is meer. De belangrijkste voordelen hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van glasverwerking in een ruimte

 1. Meer natuurlijk licht

Een glazen dak, glazen muur, lichtkoepel of een lichtstraat zorgt voor meer natuurlijk licht. Natuurlijk licht is goed voor de biologische klok, ons humeur, onze concentratie en het is goed voor de energierekening. Je hebt namelijk minder lampen nodig.

 1. Je creëert meer ruimte

Je creëert meer ruimte in een huis of kantoor wanneer je door middel van een glazen wand of deur de andere ruimte kan zien. Zo lijkt de ruimte veel groter. Dit geeft meer rust en draag bij aan het woon- en werkgenot.

 1. Het heeft een luxe uitstraling

Meer licht en ruimte in huis zorgen ook voor een luxe uitstraling. Door ruimtes te voorzien van glazen tussendeuren en muren kunnen ruimtes optimaal benut worden. Dit geeft een luxe en open uitstraling.

 1. Het is geluiddempend

Een studie- of werkkamer naast de woonkamer? Een glazen deur zorgt dat het geluid tussen de ruimtes wordt gedempt zodat overlast wordt beperkt. De kamers zijn nog steeds verbonden, maar toch sluit je het geluid af.

 1. Het is hygiënisch en makkelijk schoon te maken

We zien glazen deuren vaak terugkomen bij hotels, dokters en tandartspraktijken. Glazen deuren zijn namelijk goed te schoon te maken met een microvezeldoek en een spray.

 1. Het is sterk en duurzaam

Glazen deuren, wanden en lichtstraten zijn erg sterk en duurzaam. Je hebt jarenlang ruimtelijk woon- en werkcomfort door extra daglicht. Door de duurzame materialen kunnen de constructies vaak jarenlang mee gaan.

De voordelen van een lichtstraat

Een lichtstraat is een systeem van lichtdoorlatende vensters in een framewerk in het dak, vaak in een serre of uitbouw, vrijwel altijd in een plat dak. Ze zijn de perfecte oplossing voor het binnenlaten van extra licht voor woningen of bedrijven. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen draagt dit bij aan de algehele gezondheid. Daarnaast is licht dat bovenaf binnenvalt effectiever dan licht vanaf de zijkant, doordat hoger gepositioneerde ramen een grotere lichtopbrengst hebben.

Een kwalitatief goede lichtstraat heeft de volgende voordelen:

 • Authentieke houten constructie aan de binnenkant.
 • Onderhoudsvrije aluminium constructie aan de buitenkant.
 • Jarenlang ruimtelijk woon- en werkcomfort door extra daglicht.
 • Op maat gemaakt en vele extra opties.
 • Toegevoegde waarde met een prachtige afwerking.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

97
NEWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.