in

10 nieuwe foodtrends in 2020

Bijna ieder jaar komen er wel weer nieuwe foodtrends bij en raken oude uit. Wij van trending.nl zouden onze naam geen eer aan doen als we geen lijstje voor je hadden over de nieuwste trends. Smakelijk alvast!

Bitter

We kennen de gerechten waarin zure smaakjes zijn toegevoegd. Dit kwam omdat er vaak citrus in gerechten werd verwerkt. Maar dat is zó 2019! In 2020 komt vooral bitter als trend naar voren. Een groot restaurant in het Franse Parijs gooit hoge ogen met hun voorgerecht van tonijn. Niks bijzonders hoor ik je denken, maar hier komt dus geen citrussap aan te pas. Nee, het gerecht wordt bereid met sap van rucola. Dat klinkt bitter, maar wanneer je het proeft is het vooral erg lekker.

Shoarma geupgrade!

Als je aan shoarma denkt, denk je aan een klef pitabroodje en een halve fles knoflooksaus. Maar de nieuwe ‘shoarmatrend’ heeft helemaal niks te maken met die vette hap die je naar binnenwerkt na een avondje zuipen. De shoarma is ten eerste steeds vaker vegetarisch en meer verfijnd. In Londen hebben ze nu shoarma dat gemaakt is van, jawel, knolselderij! Dit gerecht kan je volgend jaar trouwens ook proeven in een pop-up shoarmatent in Amsterdam!

Bekijk ook:
Hoe ontbijten ze in andere landen?

Seacuterie

Iedereen heeft wel eens een kaas- en worstplankje besteld. Dat is nu allemaal geschiedenis want seacuterie is bezig aan een opmars. Al langer een gewoonte in Australië maar bezig met een overwinningstocht richting ons koude kikkerlandje. Seacuterie is een aperitief dat bestaat uit een plankje met kreeftenworst, octopus en krabbenpoten.

Zoute yoghurt

We zijn allemaal gewend om lekkere zoete yoghurt te eten. Daar komt verandering in. Oorspronkelijk is yoghurt trouwens niet als zoet maar als zout en hartig bedoeld. De Turkse yoghurt fabrikant Ayran is op meerdere plekken al beschikbaar. Ook andere fabrikanten komen met zoute en hartige yoghurt op de markt. Kortom: binnenkort gaan we allemaal om!

Selderijsap

Sylvie Meis was het lachertje toen ze in haar filmpje vertelde dat ze iedere ochtend selderijsap drinkt. Achteraf lacht Sylvie het hardst, want zij had het bij het rechte eind. Selderijsap is namelijk gezond, het hydrateert en je huid heeft er ook baat bij. Dus iedere ochtend een lekker glaasje selderijsap als ontbijt vanaf nu!

Bekijk ook:
Hoeveel suiker zit er in? - Quiz

Chateau Maison

Nee, dit heeft niks met de familie Meiland te maken. Het heeft te maken met je eigen wijn maken. De Hema heeft tegenwoordig een ‘Make Your Own Wine Kit’! In twee weken tijd kan je zelf 5 liter wijn maken. Erg lekker en zeker het proberen waard!

Italiaans opnieuw uitgevonden.

David Chang, een topchef uit New York is al jaren bezig met de Italiaanse keuken. Het resultaat hiervan zijn fantastische pasta’s. Maar ook in België wordt er flink geëxperimenteerd met de Italiaanse keuken. In 2020 opent topchef Sergio Herman een restaurant in Antwerpen waar hij Italiaans 2.0 gaan serveren. We zijn benieuwd!

Lasagne

In 2020 wordt lasagne ook een nieuw leven ingeblazen. Daarbij moet je denken aan gefrituurde lasagne. Bright, een restaurant in Londen is daar mee begonnen. Het is nog even wachten tot dit nieuwe fenomeen ons land gaat veroveren, maar het klinkt in ieder geval al heerlijk!

Bekijk ook:
Zo ontbijt men in andere landen

Alcoholvrij

In Amerika is het al een ‘upcoming trend’; alcoholvrije bars. Je leest het goed, dit zijn kroegen waar geen alcohol wordt verkocht. Ook in Amsterdam komt in 2020 een zogenaamde ‘sober bar’. We zijn benieuwd of deze trend ook echt doorzet naar bijvoorbeeld Brabant. Dat geeft carnaval een heel andere invulling namelijk.

Kaasplankje maar dan Vegan

Alles moet natuurlijk vegan tegenwoordig. Dus ook de kaas! Er zijn al restaurants in Nederland die deze kaasplankjes aanbieden. Het is een kwestie van tijd dat je deze plantaardige kaasplankjes ook bij jou om de hoek kan bestellen.

Veteran

Geschreven door Inge

AuteurTrendwatcher

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Wat is Vaginisme?

      Vaginisme, een nachtmerrie voor vrouwen

      Voorspelden The Simpsons in 1993 al het Coronavirus? (incl. video)