10 Leuke ideeën voor het paasontbijt 12
Saved Read later
Deel dit bericht

10 Leuke ideeën voor het paasontbijt

Het is weer bijna Pasen en dat staat onlosmakelijk verbonden met gezellig paasontbijt. In dit artikel hebben we 10 leuke ideeën voor een paasontbijt voor je op een rij gezet. Met deze paasontbijt recepten wordt Pasen dit jaar ongetwijfeld een succes!

1. Wafels met fruit

Een leuk idee voor een paasontbijt zijn wafels met fruit. Normaal gesproken zal je geen wafel met het ontbijt eten, maar met Pasen mag dit best. Voeg er wat fruit aan toe, zoals aardbeien en blauwe bessen, om je ontbijt extra vrolijk en een beetje gezonder te maken! Het ziet er daarnaast erg gezellig uit, zoals de onderstaande foto wel bewijst!

10 Leuke ideeën voor het paasontbijt 13

2. Fruitbowl

Wil je tijdens Pasen echt de gezonde kant op gaan, dan kan je altijd kiezen voor een fruitbowl. Denk dan een een kom vol met aardbeien, bananen, appels, peren, kiwi's, mango's en ananas. Met zoveel fruit heb je gelijk genoeg gehad voor de komende paar dagen. Het kost wel wat tijd om voor te bereiden, maar het resultaat mag er zeker wezen. Daarnaast kan je er ook nog wat lekkernijen bij doen, om het paasontbijt extra glans te geven.

10 Leuke ideeën voor het paasontbijt 14

3. Broodje ei met avocado

Een broodje ei met avocado is ook een leuk idee voor het paasontbijt. Zowel eieren als avocado's zijn gezond, en de combinatie op brood is tevens erg lekker. Bijkomend voordeel is dat dit recept ook makkelijk te maken is!

10 Leuke ideeën voor het paasontbijt 15

4. Granola met yoghurt en fruit

Granola met yoghurt en fruit is ook een leuke variant voor mensen die een gezond recept zoeken voor het Paasontbijt. Het is niet alleen relatief gezond, maar ook nog lekker!

10 Leuke ideeën voor het paasontbijt 16

5. Croissants

Een paasontbijt slaagt ook altijd als je lekkere croissants op tafel hebt liggen. Een normaal croissantje is natuurlijk al een prima toevoeging, maar je kan dit lekkere hapje makkelijk nog een beetje upgraden. Denk bijvoorbeeld aan een kaascroissantje of een croissant die gevuld is met chocolade. Je kan ook een croissantje door midden snijden en vervolgens beleggen. Er zijn dus genoeg manieren om met een croissants iets bijzonders te maken!

10 Leuke ideeën voor het paasontbijt 17

6. Eggs benedict

Bij een Paasontbijt horen natuurlijk eieren, maar hoe kan je die nog op een creatieve manier op tafel zetten. Sla dit keer met Pasen het gekookte ei over en maak Eggs Benedict. Hierbij leg je een gepocheerd ei op een muffin met ham en een lekkere saus. Zeker het proberen waard!

10 Leuke ideeën voor het paasontbijt 18

7. Pannenkoeken

Met een lekkere portie pannenkoeken tover je ook met gemak vrolijke gezichten aan tafel. Want, zeg nou zelf. Wie houdt er nou niet van pannenkoeken?

10 Leuke ideeën voor het paasontbijt 19

8. Tosti's

Bij een paasontbijt denk je misschien niet gelijk aan tosti's, maar het is natuurlijk een lekker alternatief. Hierbij kan je altijd kiezen voor een simpele tosti met kaas, maar met een beetje meer inspanning en creativiteit maak je ook van een tosti een feestmaal. Denk bijvoorbeeld aan een tosti met kaas en zalm of een tosti met kaas, champignons en uien.

10 Leuke ideeën voor het paasontbijt 20

9. Smoothie

Alleen een smoothie als paasontbijt is een beetje saai, maar een smoothie erbij is wel een leuk idee. Een fruit smoothie is een lekkere en simpele manier om de nodige vitamines binnen te krijgen, en dat balanceert weer goed als je daarna paaseieren gaat eten!

10 Leuke ideeën voor het paasontbijt 21

10. Parfait

Een paasontbijt is toch iets bijzonders, dus dat is de ideale gelegenheid om iets unieks op tafel te zetten. Zo kan je ook een parfait eten met het paasontbijt. Het gerecht heeft misschien meer iets weg van een toetje, maar ach, met Pasen moet dat kunnen!

10 Leuke ideeën voor het paasontbijt 22

Wat ga jij eten met het paasontbijt?

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.