Een verhuizing tijdens een lockdown. Kan dat nog? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Een verhuizing tijdens een lockdown. Kan dat nog?

Toen COVID-19 in het nieuws kwam dachten we in eerste instantie dat het niet zo lang zou duren. 2020 kwam en ging, toen bleek dat de situatie in 2021 niet bepaald beter was. Een virus laat zich niet zomaar stoppen, de samenleving moet zich instellen op een andere manier van leven. Toch gaan verhuizingen door, gelukkig mogen verhuizers hun werk blijven doen. Een verhuisservice is wel gebonden aan strenge regels tijdens een lockdown, is goedkoop verhuizen nog steeds een optie? De maatregelen die worden getroffen en de mogelijkheden om geld te besparen op een verhuizing lichten we op deze pagina toe.

Mag ik verhuizen tijdens Corona?

Er zijn veel normale zaken die tijdens een lockdown even niet mogen, verhuizen is eigenlijk niet aan banden te leggen. Burgers behouden de vrijheid om zich te verplaatsen, om elders te gaan wonen om uiteenlopende redenen. Naar een studentenkamer, een nieuwe koopwoning of een huis met kantoor omdat thuiswerken zo een stuk eenvoudiger wordt. Daarbij gelden voor burgers wel de standaard regels zoals afstand bewaren en een maximaal aantal personen tegelijkertijd in een ruimte of op bezoek. Een verhuisservice moet in principe aan dezelfde eisen voldoen met zelfs nog een aantal extra maatregelen. Aan de andere kant hebben verhuizers wel enkele voordelen die andere mensen niet hebben. Hier zijn de voornaamste spelregels bij verhuizingen:

  • Alle werknemers moeten zich houden aan de standaard RIVM hygiëne regels waaronder handen wassen, papieren doekjes gebruiken en geen handen schudden.
  • Er geldt een maximaal aantal personen en een minimale afstand. Bij een bank tillen of een koelkast verplaatsen is dit niet altijd mogelijk, de bewoner zal verzocht worden om gepaste afstand te bewaren.
  • Als er werknemers ziek zijn worden de nodige maatregelen getroffen, wanneer er personen in huis ziek zijn dient u dit tijdig aan te geven bij de verhuisservice.
  • Mocht het door omstandigheden nodig zijn om de verhuizing naar een andere datum te verplaatsen wordt er meegedacht om bijvoorbeeld een tijdelijke opslaglocatie te regelen.
Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

Naast het voorkomen van besmetting loopt u door de verhuizing uit te besteden tevens geen risico op een boete voor het overtreden van de regels. Informeer bij de verhuizer naar alle mogelijkheden.

Is goedkoop verhuizen mogelijk tijdens een lockdown?

Een verhuizing is vaak een periode waarin vrienden en familieleden aanbieden een handje te helpen. Heel aardig maar tijdens een lockdown zal het aantal gasten in huis beperkt worden. Een verhuisservice mag wel werkzaamheden uitvoeren maar ook in dit geval beperkt tot een maximum aantal personen per ruimte. Een gezellige verhuizing met de hele familie terwijl auto’s met een volle kofferbak over en weer rijden is eigenlijk niet mogelijk, en ook niet verstandig. Niet alleen vanwege besmettingsgevaar maar ook door andere zaken. Zo zijn goederen tijdens het vervoer niet verzekerd wanneer het project niet uitgevoerd wordt door een erkende verhuisservice. Dit geldt overigens altijd, ook zonder Corona 19, 20 of 38.

Geld besparen is vooral slimme keuzes maken. Wilt u goedkoop verhuizen op een verantwoorde wijze? U kunt dan bijvoorbeeld alle dozen zelf inpakken en deze alvast bij de deur zetten. Daarmee zijn er minder verplaatsingen in huis voor de verhuizers wat tijd én geld bespaart. Laat alleen de grote en zware objecten over aan de professionals, met een verhuislift is het niet nodig om het wasmachine over een nauwe trap te tillen, om maar een voorbeeld te noemen. Door vooraf goede afspraken te maken met de verhuisservice is goedkoop verhuizen nu nog steeds mogelijk. De verhuizer kent namelijk ook trucjes om tijd en kosten te besparen als u met een krap budget zit.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Neem op tijd contact op met de verhuisservice

Met Corona maatregelen en lockdown regels is het mogelijk dat uw verhuisplannen niet zo gaan als origineel gepland was. Neem in dit geval contact op met het verhuisbedrijf om afspraken te maken. Als u moet annuleren kunnen er mogelijk annuleringskosten berekend worden die oplopen naarmate de geplande datum nadert. Ook zijn er mensen die na uitstel snel moeten verhuizen waardoor de agenda van de verhuisservice snel vol kan lopen. Informeer dus op tijd naar de mogelijkheden en als er vragen aan uw kant zijn stel ze dan gerust.

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.