in

Hoe werkt het graveren van een sieraad?

Gegraveerde sieraden. Het zijn unieke cadeaus. En we zijn er stiekem toch ook wel een beetje dol op. Jaarlijks worden er behoorlijk wat sieraden en andere dure producten gegraveerd of voorzien van een inscriptie. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Door welke stappen gaat een product voordat jij daadwerkelijk jouw geliefde eindproduct in handen hebt?

De keuze voor het product

Allereerst is het natuurlijk de vraag om welk product het gaat. Het is namelijk lang niet voor ieder product precies hetzelfde om een gravure te krijgen. Verschillende producten ondergaan verschillende protocollen en worden op verschillende manieren gegraveerd. Dit heeft onder andere te maken met de grondstof zelf. Een gouden ketting graveren werkt nu eenmaal anders dan een titanium horloge of de achterkant van je iPhone of het doosje van je AirPods.

Steeds meer technieken, steeds meer keuze

Daarnaast is het natuurlijk een feit dat de techniek zich blijft ontwikkelen. Ook op het gebied van sieraden graveren. Dit betekent niet alleen dat het steeds gemakkelijker gaat. Je kunt zelfs vandaag de dag kiezen uit veel meer opties dan ooit tevoren. Een gravure is namelijk veel meer dan een inscriptie van een naam of datum. Tegenwoordig gaan de technieken echt heel veel verder.

Bekijk ook:
Glasvezel op jouw adres? Steeds meer mensen stappen over!

Echt uniek

Wil je voor een echt unieke gravering gaan? Dan zijn daar echt unieke mogelijkheden voor. Je kunt vandaag de dag zelfs je eigen vingerafdruk, of bijvoorbeeld die van je kleine, laten graveren in een sieraad. Daarnaast is het ook mogelijk om foto’s te graveren in bijvoorbeeld een ketting. Zo kun je voor altijd unieke momenten dichtbij je houden. Of het nu gaat om een foto van die ene lieve oma, een foto van je huisdier of juist iets heel anders. Met de technieken van vandaag is het gewoon mogelijk.

Het precieze werk

Wanneer jij je keuze hebt gemaakt voor een product en gravure komt het precieze werk aan bod. Het moet er natuurlijk wel goed uit komen te zien. Over het algemeen worden mensen hier speciaal voor opgeleid en heb je een hele vaste hand nodig. Alhoewel er vandaag de dag ook machines zijn die je zeker kunnen helpen bij het graveren.

Bekijk ook:
Toeristische ruimtevlucht? SpaceX doet het!

Wanneer het gaat om het graveren van een naam of datum wordt dit vaak met de hand gedaan of wordt er een machine gebruikt waar de desbetreffende letters of cijfers ingelegd kunnen worden. Gaat het om uitgebreidere zaken, zoals het graveren van een foto of vingerafdruk? Dan is de kans groot dat dit voor je wordt gedaan met een uitgebreide machine die dit op een perfecte manier kan afwerken.

Genieten van het eindresultaat

Nadat de machine, of jouw geliefde juwelier, z’n stinkende best heeft gedaan op jouw sieraad met gravure is het tijd om te genieten. Het resultaat is om trots op te zijn en je weet zeker dat jij rond loopt met een uniek eindresultaat. Jij bent waarschijnlijk de enige die rondloopt met een artikel die precies naar jouw wens is samengesteld, op precies deze manier. Wees er trots op en geniet er maar lekker van!

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 Leuke ideeën voor het paasontbijt

Dit type mens lacht het hardst om zijn eigen grappen