Waarom we niet genoeg krijgen van First Dates.. 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom we niet genoeg krijgen van First Dates..

Het is zo’n programma waarvan sommige mensen er niet openlijk voor uit willen komen dat ze er voor op de bank blijven zitten en waar andere mensen weer ongegeneerd van genieten. De ultieme guilty pleasure, namelijk First Dates.

Eerste dates zijn sowieso al ongemakkelijk, laat staan op tv!

First Dates is een programma waar mensen, de naam zegt het al, op een eerste date gaan. Ze weten niks van elkaar en zien elkaar voor de eerste keer in het First Dates restaurant. Met een cameraploeg eromheen. Want gewoon een eerste date is nog niet ongemakkelijk genoeg.

Ze zitten aan de bar te wachten op hun date en ondertussen voeren ze een gesprekje met de belachelijk knappe barman Victor. Barman Victor is onderdeel van het succes van het programma, aan zijn bar zouden wij zelf ook weleens plaats willen nemen. De date daarna mag wat mij betreft wel overgeslagen worden.

We genieten van alles wat First Dates te bieden heeft. Onze oren klapperen bij sommige opmerkingen en gesprekken, we leven mee als iemand een zielig verhaal te vertellen heeft, we voelen ons opgelaten als iemand een echt hele foute opmerking maakt en zijn blij voor de dates als ze met elkaar op kunnen schieten.

Bekijk ook:
Waarom kijken we zo graag naar horror?

Waarom vinden we First Dates zo leuk?

Wij zijn zo dol op First Dates omdat het een mengeling is van herkenbaarheid en leedvermaak. De meeste mensen kennen wel het ongemakkelijke moment van een eerste date met iemand die je niet of amper kent, want waar moet je het in hemelsnaam over hebben? We genieten ervan om te zien hoe andere mensen dat aanpakken.

En eigenlijk zijn we als mensen allemaal een beetje sadistisch, want hoewel niemand het zou willen toegeven, smullen we ervan als zo’n date helemaal in het honderd loopt. En vanaf ons plekje op de bank weten we allemaal precies hoe wij dat veel beter zouden aanpakken. De beste stuurlui staan, of eigenlijk zitten, aan wal.

Ook het moment dat de rekening komt is pijnlijk herkenbaar. Splitten ze, betaald de man, of misschien neemt de vrouw het hele bedrag voor haar rekening?

Op het einde van de date moeten de 2 deelnemers los van elkaar beslissen of ze nog een keer met de ander op date zouden willen. Dit is het moment van de waarheid, want waar zullen de deelnemers voor kiezen? Voor de tv zitten we hardop mee te raden wat wij denken dat ze zullen gaan doen. Als één van de deelnemers wel wil en de andere niet zitten we zelf ook met het schaamrood op onze kaken. Wat vreselijk als ons dat zou overkomen.

Bekijk ook:
Zo creëer je thuis de ultieme luisterervaring

Als ze allebei niet willen slaan we een zucht van verlichting, want we vonden ze toch al niet zo bij elkaar passen. Als ze allebei wél nog een date willen zitten we bijna dansend op de bank, wat een leuk stel!

Fist Dates is heerlijke feel good televisie. Smullen als het wel goed gaat, net zo hard smullen als het niet goed gaat. Wij houden ervan!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.