Zweden lange tijd gezwegen over migratieproblemen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zweden lange tijd gezwegen over migratieproblemen

Zweden, het land dat een voorbeeld wilde zijn van tolerantie, kan niet langer zwijgen over de keerzijde die het asielsysteem met zich meebracht. Liquidaties en bomaanslagen zijn aan de orde van de dag en in de voorsteden worden drugsoorlogen gevoerd door etnische bendes. Veiligheidsexpert Magnus Norell zegt dat de problemen nu benoemd moeten worden.

”Nog langer zwijgen is een recept voor sociale onrust.”

In de ’kwetsbare’ gebieden van Zweden – 61 oude wijken – zeggen ordehandhavers dat ze de problemen niet meer de baas zijn. De criminaliteit rijst er de pan uit. Voor een lange tijd werden die misstanden niet gemeld omdat ze weten dat ze dan als ’xenofoob’ of ’islamofoob’ worden gebrandmerkt. Maar erover zwijgen is geen mogelijkheid meer. Van de honderd mensen die betrokken zijn bij moord en poging tot moord, hebben ten minste negentig één in het buitenland geboren ouder, schreef de krant Dagens Nyheter. Met name Malmö, waar bijna de helft van de bevolking een migratieachtergrond heeft, lijdt onder dit geweld, hoofdzakelijk door drugsbendes.

Deel dit bericht
Read later
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.