Vijf Netflix documentaires die je gezien moet hebben! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Vijf Netflix documentaires die je gezien moet hebben!

Natuurlijk is het heerlijk om gedachteloos de ene na de andere aflevering van een Netflix serie te kijken waar je weinig bij hoeft na te denken en wat gewoon lekker weg kijkt. Zak chips erbij en je avondje bankhangen is compleet. Mocht je nou toch de behoefte hebben aan iets meer diepgang hebben wij 5 documentaires op een rijtje gezet die je gezien moet hebben.

Icarus

Bryan Fogel is een amerikaanse regisseur en amateurwielrenner. Toen het dopingschandaal van Lance Armstrong uit kwam besloot hij een documentaire te maken over wat voor effect doping op hem persoonlijk zou hebben. Hij vond een arts die hem wilde helpen met zijn experiment. Deze arts, Grigory Rodchenkov, bouwt een vriendschap op met Bryan Fogel en vertelt hem halverwege het experiment dat hij betrokken is bij grootschalig dopingschandaal onder Russische topsporters.

Cowspiracy

Deze anderhalf uur durende documentaire gaat in op de impact die de vee industrie heeft op het milieu en de klimaatverandering. Je volgt de persoonlijk reis van Kip Anderson, die is begonnen met korter douchen en wat vaker de fiets pakken, maar hij wil kijken hoe hij nog meer kan bijdragen aan een beter milieu. Wat hier uit voortkomt is een verbazingwekkende documentaire die je zeker gezien wil hebben.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Girls incarcerated

In deze serie volgen we een stuk of 15 jonge meisjes die opgesloten zijn in een Amerikaanse jeugdgevangenis. ‘’Studenten’’ worden ze genoemd. We krijgen een kijkje in hun dagelijkse leven, wie zij zijn en hoe het zo ver heeft kunnen komen. Hoe is het om een tienermeisje te zijn, met alle dingen die daarbij komen kijken, maar dan ook nog eens achter de tralies te zitten?

Making a murderer

De kans bestaat dat je deze spraakmakende documentaire al gezien hebt, maar mocht dat niet het geval zijn raden we je zeker aan dat wel te doen.

De serie vertelt het verhaal van Steven Avery, een man die al eens eerder 18 jaar onschuldig heeft vastgezeten voor een verkrachting. Hij kwam vrij en startte een rechtszaak tegen de county en tegen sommige ambtenaren. 2 jaar later werd hij opgepakt voor de moord op Teresa Halbach. De serie is gefilmd over een periode van 10 jaar en gaat in op het onderzoek naar Steven Avery. Is hij schuldig of niet?

Bekijk ook:
Zo creëer je thuis de ultieme luisterervaring

What happened, Miss Simone?

Dit is een biografische serie over het leven van Amerikaanse zangeres Nina Simone (1933-2003). Door middel van autobiografisch beeldmateriaal en dagboekfragmenten doet Nina Simone grotendeels zelf haar verhaal uit de doeken. Hoe ze naam maakte voor zichzelf als zangeres en uiteindelijk in de burgerrechtenbeweging terecht kwam.

Ook komt haar roerige privéleven uitgebreid aan bod. Al met al zeker de moeite waard om eens voor te gaan zitten.

Zit er iets voor je bij wat je wel interessant lijkt om te kijken?

Veel kijkplezier!

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.