Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de grootste mysteries uit de geschiedenis

Er zijn sommige historische mysteries welke misschien nooit opgelost zullen worden. De aanwijzingen zijn te vaag of het mysterie is al zo oud dat er gewoon geen reële hoop meer is om het op te lossen. Zelfs al schakel je de beste archeologen, detectives in en spit je het hele internet af, deze mysteries zullen waarschijnlijk altijd een mysterie blijven. Aan de ene kant jammer, maar misschien maakt het de mysteries juist hierom wel zo interessant.

Wij zijn opzoek gegaan naar de vijf grootste mysteries uit de geschiedenis. Helaas zonder ze op te lossen, maar goed de wonderen zijn de wereld nog niet uit wie weet wat er ooit nog bovenwater komt.

Wie is Jack the Ripper?

Dit zijn de grootste mysteries uit de geschiedenis 18

In 1888 vermoorde Jack de Ripper minimaal vijf vrouwen in Londen. Hij vermoorde ze niet alleen, ook verminkte hij zijn slachtoffers. Een reeks brieven kwam binnen bij de politie waarin de spot gedreven werd met hun zoektocht naar de Ripper. De naam Jack the Ripper zou uit de brieven komen, of de brieven echt door hem gestuurd zijn daar zijn de meningen tot op de dag van vandaag echter vrij verdeeld over.

Jack is nooit gevonden en in de zoektocht naar antwoorden zijn er in de loop van de jaren veel mensen aangemerkt als potentiële Ripper. Sluitend bewijs is er echter nooit gevonden. Er is zelfs een boek waarin de suggestie gewekt is dat Jack the Ripper een vrouw was. Lizzie Williams om precies te zijn.

Hoewel veel experts het afdoen als pure fictie is het wel een grappig idee dat de killer wel eens een vrouw zou kunnen zijn natuurlijk. Er zijn trouwens wel enkele aanwijzingen welke in die richting sturen. Hoe dan ook, wie Jack was zullen we waarschijnlijk nooit zeker weten.

Bekijk ook:
5 gruwelijke middeleeuwse straffen

Waar is de tombe van Cleopatra?

Dit zijn de grootste mysteries uit de geschiedenis 19

Volgens oude schrijvers zouden Cleopatra VII en haar geliefde Mark Antony samen begraven zijn in een tombe na hun dood in 30. v.Chr. Een van de schrijvers was Plutarch (n.Chr. 45-120) schreef dat de tombe ergens in de buurt van de tempel van Isis zou zijn.

De locatie blijft echter een mysterie. In 2010 waren er opgravingen gedaan door Zahi Hawass de toenmalig minister van oudheid van Egypte. De plek was in de buurt van Alexandrië en meerdere tombes uit de tijd van Cleopatra VII kwamen aan het licht. De tombe van Cleopatra is echter niet gevonden bij de opgravingen. Veel archeologen gaan er van uit dat de tombe misschien wel geplunderd is en dat zelfs al ze gevonden zou worden, deze onherkenbaar zou zijn.

Bestaat de schat van de Koperen Rol echt?

Dit zijn de grootste mysteries uit de geschiedenis 20

Dit mysterie zal waarschijnlijk ook onopgelost blijven. In 1952 is er bij de vondst van de Dode Zee Rollen in Qumran een rol van koper gevonden. De rol beschrijft een schat van goud en zilver zo groot dat sommige onderzoekers niet geloven dat de schat ooit heeft bestaan.

De Koperen Rol is oud, ongeveer 1.900 jaar oud en komt uit de tijd dat Qumran nog tot het Romeinse rijk behoorde. Er waren opstanden tegen de Romeinen in de tijd dat de Koperen Rol geschreven is, sommige onderzoekers gaan er van uit dat de schatten verstopt zouden zijn zodat de Romeinen deze niet zouden kunnen stelen.

Of de schat echt is, waar deze zou zijn verstopt en of de schat er nog ligt (misschien is de schat allang gevonden alleen weten we dat niet) blijft een mysterie.

Bekijk ook:
Waarom hebben de middeleeuwen zo’n slechte naam?

Bestaat Atlantis?

Dit zijn de grootste mysteries uit de geschiedenis 21

Plato de Griekse filosoof schreef over Atlantis. Ergens in de Atlantische Oceaan zou de stad liggen en Atlantis zou een groot deel van Europa en Afrika hebben veroverd in de oudheid. In het verhaal verslaan de Athenianen Atlantis en aan het einde van het conflict verdrinkt de stad in de zee.

Hoewel niemand er echt van uitgaat dat het verhaal echt is, zijn er speculaties genoeg over waarop het gebaseerd zou kunnen zijn. Een van de veel gehoorde verklaringen is de Minoan beschaving. Deze beschaving had haar thuisbasis op Kreta, niet in de Atlantische Oceaan en ging deels verloren toen de vulkaan Thera uitbarstte.

De Minoans zijn uiteindelijk verslagen door de Mycenaeans welke van het vaste land van Griekenland kwamen. Toch zijn er genoeg mensen welke opzoek blijven gaan naar Atlantis, zelfs Antarctica is als locatie genoemd. Of de stad ooit gevonden zal worden is zeer de vraag, Atlantis zal waarschijnlijk altijd een mysterie blijven.

Waar is de Ark?

Als laatste komen we aan bij misschien wel het aller grootste mysterie uit de geschiedenis. Waar is de Ark? In 587 v.Chr. veroverde het Babylonische leger onder leiding van Koning Nebukadnezar II, de heilige stad Jeruzalem. Ze vernietigde de Eerste Tempel, de meest heilige plaats binnen het Jodendom. In de tempel stond de Ark met daarin de tabletten met de tien geboden, de staf van Aaron en de gouden pot met manna.

Wat er met de Ark is gebeurt is onduidelijk. Sommige zeggen dat ze mee is genomen naar Babylon echter is er geen vermelding van gemaakt in de lijst met meegenomen goederen. Sommige zeggen dat de Ark verstopt is in de Tempelberg, dat de Tempeliers haar vonden en meegenomen hebben naar Rome.

De Ark zou in het Vaticaan staan, andere denken dat ze mee is genomen naar Ethiopië waar ze tot vandaag de dag in de Church of Our Lady Mary of Zion in Axum staat. Ook Mount Nebo zou de plek kunnen zijn waar de Ark heen gebracht is. 2 Maccabeën 2:4-10 beschrijft dat Jeremiah de Ark daar heen gebracht heeft. Ook zijn er onderzoekers welke denken dat ze omgesmolten is voor haar goud. Waar de Ark is, niemand die het zeker weet en dit blijft misschien wel het grootste mysterie op aarde!

Bekijk ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.