Saved Read later
Deel dit bericht

Terugblik: Top 5 Nederlandse Songfestival inzendingen

Eurovision Songfestival liefhebbers kunnen zich allemaal wel de laatste editie van het muziekevenement herinneren. Helaas konden we door de corona-crisis dit jaar niet genieten van het spektakel, dus daarom kijken we terug naar de vijf beste Nederlandse Songfestival inzendingen van deze eeuw.

5. OG3NE – Lights and Shadows

In 2017 probeerde Nederland het Eurovision Songfestival te winnen met de groep OG3NE. De zangeressen en zusjes – die bekend werden door het winnen van The Voice of Holland – deden mee met het liedje Lights and Shadows, dat werd geschreven door de vader van het trio. OG3NE wist daarmee de finale te halen, en pakte uiteindelijke de 11e plaats met 150 punten. De meeste punten kwamen toen van de vakjury's, bij televoting was het nummer minder populair.

4. Douwe Bob – Slow Down

In 2016 stuurde Nederland Douwe Bob naar het Eurovision Songfestival, dat toen in Stockholm werd gehouden. Douwe Bob deed toen mee met het liedje Slow Down, en nam de titel van zijn single zeer serieus. Tijdens het optreden was er namelijk een pauze ingesteld, waarop enkele seconde lang niks muzikaals gebeurde. Iets wat nog nooit eerder was voorgekomen bij het muziekevenement! De zanger werd tijdens de finale 11e.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

3. Anouk – Birds

Het is 2013 en in Nederland zijn we op dat moment helemaal klaar met het Eurovision Songfestival. Jaar na jaar sturen we (best wel slechte) inzendingen en steeds halen we de felbegeerde finale niet. Wat moet er veranderen, mochten we weer een kans maken op de finale? Van een overwinning durven we op dat moment niet eens te dromen. En daar is ploteseling top zangeres Anouk; zij wil ons wel vertegenwoordigen. Niemand had ooit durven dromen dat Anouk zin had in het songfestival, maar opeens was ze daar met het nummer Birds.

In de halve finale was het nog even spannend, want Nederland schaarde zich pas als allerlaatste land bij de finalisten. En daarmee presteerde Anouk iets wat ons al jaren niet was gelukt; de finale halen. In de finale schitterde de zangeres met haar nummer en wist uiteindelijk de 9e plek te behalen.

2. The Common Linnets – Calm After The Storm

Nadat Anouk liet zien dat een top artiest best mee mag doen met het Eurovision Songfestival, wilden Waylon en Ilse de Lange het ook wel eens proberen. En dat deden ze met verve. Met het nummer Calm After The Storm wist de groep bijna de overwinning te pakken. De opvallende verschijning Conchita Wurst wist ze echter uiteindelijk te verslaan. The Common Linnets zette nog een enorme prestatie neer door de tweede plek te pakken.

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

1. Duncan Laurence – Arcade

Er kan er maar één op een staan en dat is natuurlijk Duncan Laurence met Arcade. De zanger leerde Ilse de Lange kennen tijdens The Voice of Holland en zij spoorde hem aan om mee te doen met het songfestival. Dat bleek uiteindelijk geen slecht advies te zijn, want Laurence won uiteindelijk het Eurovision Songfestival van 2019. Samen met Ilse de Lange als zijn coach.

Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.