De slechtste slogans van 2020 13
Saved Read later
Deel dit bericht

De slechtste slogans van 2020

Net als vorig jaar schrijven we weer een artikel over de slechtste slogan van het jaar. Waar vorig jaar de winnaar al een bijzondere slogan had, gaan we in dit bijzondere jaar nog even verder. 

De slechtste slogansverkiezing

De verkiezing voor de slechtste slogan wordt ieder jaar georganiseerd door sloganverkiezing.nl. Via de website kon er gestemd worden op verschillende slogans. De slogans zijn gekozen door een vakjury. De jury had de keuze uit honderden slogans die door mensen werden aangedragen op de website slechteslogans.nl. Na het tellen van de ruim 9100 stemmen is dit de uitslag van dit jaar!

#10 De Mannen van Kaas – Met kaas uit de Jordaan, ga je als een banaan
#9 D-BOX Verpakkingen – Bedrukte dozen, blije gezichten!
#8 Jan Reek Natuursteen – Zing Vecht Hak Bid Polijst Lach en Bewonder
#7 Huls Droge Worst – The best worst of the world
#6 Beleef Zaltbommel – Waalzinning je weer te zien!
#5 Boombezorgd.nl – De groenspecialist in hart en tuinieren
#4 Rennie – Liefde maakt blind, maar je neus ruikt nog steeds een wind
#3 Lidl – Geef elkaar tijdens het winkelen de pruimte!
#2 DRS, Dakgoot Renovatie Specialist – O my goot…

En de winnaar van de slechtste slogan is…

Natuurlijk ben je hier ook gekomen om achter de winnaar te komen. Voor het eerst in de geschiedenis van de slechtste slogan verkiezing is dit een niet-Nederlandse inzending. Dierenrechtenorganisatie Gaia uit België gaat er dit jaar met de prijs vandoor. De organisatie houdt zich bezig met de rechten voor dieren. Daarnaast willen ze zo min mogelijk dierenleed. Hierdoor is er een speciale campagne opgezet om poezen en katten te laten steriliseren en castreren. Maar zo'n campagne moet natuurlijk een goede slogan.

Laat je poesje knippen, voor ze begint te wippen

Bekijk ook:
Dit zijn de allerslechtste slogans van 2019

Een campagne met succes

Ondanks het feit dat de slogan ontzettend slecht is blijkt de campagne zeker wel effect te hebben. Het aantal castraties en sterilisaties zijn in België toegenomen. En naast de vrouwelijke variant hebben ze ook nog een mannelijke, die overigens niet werd opgenomen in de lijst. Met de tekst “knippen die ballen, dan pas knallen” hoopt men ook de eigenaren van katers aan te spreken.

Zelf meedoen, heel belangrijk

Het vinden van de slechtste slogans valt nog niet mee. Daarom kun jij actief meedoen aan het vinden van slechte slogans. Ook in 2021 kun je deze gewoon weer uploaden via de website slechteslogans.nl. Hoe meer aanmeldingen, hoe beter. Kun jij nou, net als wij, geen genoeg krijgen van al deze slechte slogans? Het boek “Ik verf tot ik sterf” staat vol met slechte slogans die door de jaren heen bij de organisatie terecht zijn gekomen.

Bekijk ook:
IKEA gebruikt Nazi slogan in reclame Rusland

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.