De 8 vreselijkste plekken van Nederland 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De 8 vreselijkste plekken van Nederland

Lang niet iedere plaats in Nederland is fantastisch. Maar perfectie bestaat uiteindelijk niet. Toch zijn er wel een aantal plaatsen waar je, als je dol bent op treurnis, zeker je hart kunt ophalen. En wellicht zijn die plaatsen wel iets dichterbij dan je denkt. We gingen op onderzoek uit en kwamen met deze lijst! 

IJmuiden

IJmuiden is zonder twijfel een van de lelijkste plaatsen van Nederland. Zo lelijk dat het mooi wordt. En van die lelijkheid kun jij natuurlijk weer ontzettend blij worden. De hoogovens en de haven laten flink wat verval zien ten opzichte van nieuwere havens en installaties. Je kunt er uren naar blijven kijken zonder dat het je gaat vervelen, zo lelijk is het. Daarnaast is er in de plaats zelf ook niet bijzonder veel moois te vinden.

De 8 vreselijkste plekken van Nederland 15

Beverwijk

Ook de Bazaar van Beverwijk slaat de plank natuurlijk compleet mis. De gebouwen die hier staan zijn een en al treurnis. Om nog maar te zwijgen over de hygiëne binnen in de gebouwen. Maar wanneer je op zoek bent naar een beetje treurnis in je leven is de Bazaar natuurlijk wel een uitgelezen kans om dit op te zoeken. Vergeet ook niet dat sommige mensen er juist heel blij van worden om deze treurnis op te zoeken.

Lelystad

Lelystad, ook wel Lelijkstad genoemd, kan ook niet ontbreken uit deze lijst met vreselijkste plekken. Lelystad heeft vrijwel niets te bieden. Alhoewel menig Lelystedeling daar anders over denkt. Echter zal het een locatie zijn waar je, over het algemeen, niet zomaar komt als toerist. Er is geen fraaie binnenstad en daarnaast wordt er vrij weinig gedaan aan het algemeen onderhoud van panden. Daarnaast heeft Lelystad ook geen rijke historie, waardoor er weinig te zien valt in de hoofdstad van de provincie Flevoland.

Bekijk ook:
De 10 mooiste plekken van Nederland

De 8 vreselijkste plekken van Nederland 16

Nijmegen

De Nijmeegse wijk Dukenburg is ook een van de plekken in Nederland waar je daadwerkelijke een treurtrip kunt maken. Onder andere het winkelcentrum is een van de plekken waar je flink wat treurnis terug zult vinden. Leegstaande winkelpanden, het kleurgebruik en onder andere het plafond geven je het idee dat je in een compleet andere wereld terecht bent gekomen.

Delfzijl

Het Groningse Delfzijl is ook een absolute tip voor iedereen die van plan is een treurtrip te maken. Het centrum van de plaats is vrijwel uitgestorven en er is ontzettend veel leegstand. Daarnaast holt de Groningse plaats steeds verder achteruit op het gebied van leefbaarheid. Maar één keer in de zoveel jaar is er een heus gigantisch wereldevenement, Delfsail, het moment dat Delfzijl ineens stukken levendiger is dan op de normale dagen.

De 8 vreselijkste plekken van Nederland 17

Den Bosch

Den Bosch is uiteindelijk een prachtige stad. Voornamelijk echt gewoon omdat de stad erg mooi is. Maar toch heeft Den Bosch ook plekken waar je liever niet komt. In ieder geval niet omdat het zo erg mooi is. Voor de gemiddelde inwoner van Den Bosch is de kans een stuk groter dat je er wel komt. Onder andere het Provinciehuis en de bekende Bolwoningen zijn niet perse plekken waar je met veel plezier komt.

Tilburg

Tilburg. De stad die we kennen van de grootste kermis van de BeNeLux. Vierenhalve kilometer kermis door de hele binnenstad als een soort lange lint. Maar Tilburg heeft meer dan alleen de kermis. Er zijn ontzettend veel plekken in Tilburg waar je namelijk niet zou willen komen of wonen. Als treurtripper kun je je hart zeker ophalen in deze stad. Een ronddraaiend huis op een rotonde, een gigantisch blauw geval en ontzettend veel beton. Dat is waar Tilburg bekend om staat.

De 8 vreselijkste plekken van Nederland 18

Drachten

Ook Drachten mag niet ontbreken in deze lijst. Het Friese dorp is de hoofdstad van de gemeente Smallingerland. Onder andere het Raadhuisplein is een van de plekken in dit dorp waar je niet heel veel gelukkiger van zult worden. Onder andere de architectuur en het winkelgebied van de Friese plaats zijn niet perse plekken waar je heel erg gelukkig van wordt. Om het gigantische carillon, dat door moet gaan als kunstwerk, nog maar te vergeten.

Bekijk ook:
10 leuke hotspots in Nederland

Complete reisgids door Nederland?

Wist je ook dat er een complete reisgids is die je door Nederland voert? Nee, niet langs de toeristische trekpleisters. Juist langs al deze fantastische treurige plekken. Deze zogenaamde Treurtrips komen zelfs met een eigen Spotify-afspeellijst om de schoonheid van de treurnis nog beter te laten zien. Het boek Treurtrips werd geschreven door Mark van Wonderen. Nog niet in je boekenkast staan? Het is zeker de moeite waard! Wil je de volledige experience? Ga dan op een regenachtige dag een treurtrip maken. Dan is de treurnis nog net even iets erger.

Buurtbewoners zijn het nooit eens met deze trips

Natuurlijk zijn buurtbewoners en inwoners van de bovengenoemde plaatsen het niet eens met deze lijst. En dat is volstrekt logisch. Jouw thuis is jouw thuis. Wij snappen als geen ander dat je je ergens wel heel erg thuis kunt voelen. Wij willen daarom ook benadrukken dat het hier echt gaat om een lijst met ontzettend lelijke en treurige gebouwen, dat betekent niet dat je ergens niet fijn zou kunnen wonen.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

2 Comments

  1. Henny Reply

    Almere is grotendeels verklaarbaar, daarom ontbreekt Utrecht zo ongeloofwaardig.
    De Leidsche Rijn is toch zwaar een depressief stukje Nederland. Veel sterker marketing houd het waarschijnlijk keurig buiten dergelijke lijsten. Hele straten zonder enige activiteit, geef fietsmaker, snoepwinkeltje, koffieplek, niet is daar uitsluitend in sfeerloze winkelcentra door bekenden ondernemers, geen verrassing te vinden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.