veilig thuiswerken

Veilig thuiswerken? Zo doe je dat!

0 Shares

Veel bedrijven werken de laatste tijd grotendeels vanuit huis. Soms is dit verplicht, andere keren is dit optioneel. Op dit moment is het gewoon een feit dat het veiliger is om vanuit huis te werken. Maar lang niet alle werkplekken thuis zijn geschikt om het werk stabiel te kunnen uitvoeren. De meeste privé laptops zijn niet geschikt om gevoelige informatie te downloaden, omdat de veiligheid van deze laptops minimaal is. Met een online werkplek wordt dit een ander verhaal.

Nieuwe samenleving

Er is al een paar keer gezegd dat we de 1.5 meter samenleving als het nieuwe normaal moeten zien. Dit betekent dat we een nieuw tijdperk ingaan, waarin we geacht worden om ten alle tijden 1.5 meter afstand te houden van mensen buiten ons gezin. Dus ook onze collega’s. Bedrijven moeten hierdoor ook het een en ander gaan veranderen. Op veel werkplekken is het niet verantwoord om iedereen naar het werk te laten komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kantoorwerk, waarbij de computers zo dicht op elkaar zitten dat er geen afstand valt te houden. Het is dan belangrijk dat medewerkers toch een veilige werkplek krijgen met alle tools die zij nodig hebben om het werk efficiënt en productief uit te kunnen voeren.

Bekijk ook:
Werken bij een callcenter: de ervaringen van een fulltime medewerker

Online werkplek

Een veilige online werkplek is hierbij een veelbelovende uitkomst. De diensten van snel.com sluiten perfect aan op de tools die we nu nodig hebben. Met een dergelijke online werkplek is het mogelijk om alle nodige applicaties binnen een aantal minuten te installeren. Denk hierbij aan Microsoft Office 365 Business Premium, een encrypted vpn-connectie, een uitstekende firewall en meer. Tevens krijg je ook nog een anti-virus kado, en beschikking tot wel 1TB opslagruimte bij OneDrive. Natuurlijk is dit voor de medewerkers al een geweldige uitkomst, maar ook voor bedrijven is dit een prima oplossing, het is namelijk een minimale investering, met maximale veiligheid.

Beveiligde data

Het klinkt allemaal heel spannend, zo’n online werkplek, maar dat is het in principe niet. De veiligheid staat altijd voorop door het gebruik van een krachtige firewall. De gegevens zijn hierdoor beschermd tegen kwetsbaarheden. Daarnaast worden de gegevens ook nog eens versleuteld, waardoor alle medewerkers veilig kunnen verbinden met de opgeslagen bestanden, zonder dat er een zwakke schakel is. Natuurlijk kan er alsnog het een en ander fout gaan bij het thuiswerken. De laptop kan bijvoorbeeld kapot gaan, of de wifi kan ineens uitvallen. Precies daarom wordt er een back-up opgeslagen. De back-up wordt dagelijks gemaakt, en opgeslagen in de EU. Alle data in Nederland opgeslagen. Op deze manier weet je zeker dat de privacy regels nog steeds nageleefd worden.

Bekijk ook:
Stal koeling: bescherm staldieren tegen hittestress deze zomer

Al met al is dit dus de ideale oplossing als je genoodzaakt bent om vanuit huis te werken. Je kunt de diensten van Snel op ieder apparaat gebruiken, dus als je een keer de tablet wilt gebruiken in plaats van de laptop is dat ook geen probleem! Klinkt het als iets wat jouw bedrijf wel zou kunnen gebruiken? Laat dit artikel dan eens aan je baas zien, misschien mag jij dan wel langer genieten van het thuiswerken!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

219
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.