De 10 beste documentaires op Videoland 13
Saved Read later
Deel dit bericht

De 10 beste documentaires op Videoland

We zitten in deze rare tijd allemaal veel thuis, het is natuurlijk heerlijk om de hele dag gedachteloos series en films weg te kijken op Videoland of Netflix. Maar soms wil je misschien ook weleens iets kijken met wat meer inhoud en waar je daadwerkelijk iets van kan leren. Daarom hebben wij wat onderzoek gedaan en tien van de beste documentaires op Videoland in willekeurige volgorde voor je op een rijtje gezet. Voor ieder wat wils!

Anthony Bourdain: Parts Unknown

In deze documentaire reist wereldberoemde chef-kok Anthony Bourdain de wereld over om te kijken hoe andere mensen leven en vooral eten.  Naar eigen zeggen wil hij ‘’eten en drinken met mensen zonder zich door angst en vooroordelen te laten leiden’’.

Hij gaat naar plekken waar de Amerikaanse TV zich zelden waagt, bijvoorbeeld Libië en Myanmar. Ook reist hij af naar landen als Colombia en Marokko. Hij neemt je mee op een reis vol lekker eten en bijzondere verhalen.

Surviving R. Kelly

In deze aangrijpende serie horen we van slachtoffers van de wereldberoemde R&B zanger R. Kelly. Een tijdje terug begonnen we steeds meer te horen over aantijgingen van seksueel misbruik van R. Kelly tegenover minderjarige meisjes. In deze serie horen we de kant van de vrouwen die zeggen dat ze zowel seksueel als lichamelijk en mentaal mishandeld zijn door de zanger.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

States of Undress

Heb jij je weleens afgevraagd wat er schuil gaat achter de kleding die je draagt?

Voormalig model Hailey Gates reist de wereld over om te ontdekken welke rol mode speelt in het dagelijkse leven. Ze wil erachter komen hoe mode invloed heeft op het leven van mensen over de hele wereld, niet alleen de mensen die het dragen maar ook de mensen die het maken. De serie biedt een interessant en complex beeld van de mode-industrie.

From Russia to Iran: Crossing Wild Frontier

We volgen avonturier Levison Wood op zijn indrukwekkende reis van Rusland naar Iran.

Hij doorkruist de meest adembenemende landschappen en knoopt gesprekken aan met vele bijzondere mensen.

Paddington Station 24/7

Een Britse documentaire serie die een zeldzaam kijkje biedt achter de schermen van Paddington Station. We zien wat er allemaal voor nodig is om er voor te zorgen dat het station klokje blijft draaien en welke mensen en beroepen er schuil gaan achter dit grote Londens station.

America in color

In deze documentaire kijken we op een unieke manier naar de geschiedenis van Amerika. Zeldzame beelden zijn voor het eerst door kleurtechnologie in kleur te bewonderen. In de periode van de jaren 20 tot de jaren 60 zien we hoe Amerika zich ontwikkelt naar de supermacht die het nu is.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

https://www.youtube.com/watch?v=LqPneamPxfk

Black Market

Michael K. Williams duikt in de duistere wereld van de illegale handel. Hij geeft ons een inzicht in een wereld waar velen van ons niks van zien en vaak zelfs geen weet van hebben. Met gevaar voor eigen leven gaat hij in gesprek met mensen die werken in de illegale handel en hij probeert erachter te komen wat voor netwerk er achter schuil gaat.

The History of Comedy

The History of Comedy gaat in op de vraag waarom we grappig vinden wat we grappig vinden. Wat ligt er onder ons gevoel voor humor en door welke factoren wordt het beïnvloed. En wat voor invloed heeft comedy op de wereld om ons heen?

Gaycation

Actrice Ellen Page en haar beste vriend Ian Daniel reizen de wereld over om te laten zien wat het in verschillende delen van de wereld betekent om bij de lhbt gemeenschap te horen. Hier komen indrukwekkende verhalen naar voren van onderdrukking en trots, liefde en verdriet.

The Killing Season

Op Long Island werden de lichamen van tien dode prostituees gevonden. De politie had het vermoeden dat ze ten prooi zijn gevallen aan de zogenoemde ‘’Long Island Serial Killer’’. Documentairemakers Joshua Zeman en Rachel Mills praten met familieleden van de slachtoffers, andere mensen die zelf proberen te ontdekken wat er is gebeurd en journalisten. Ze ontdekken een link met moordzaken in verschillende andere delen van Amerika.

3.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.