belasting verlagen

Advies: Belasting op inkomsten verlagen, belasting op vermogen verhogen

0 Shares

Het volgende kabinet zou de inkomstenbelasting moeten verlagen, en de belastingen op consumptie en vermogen moeten verhogen. Dat is het advies van ambtenaren op basis van een onderzoek naar mogelijke verbeteringen van het Nederlandse belastingstelsel.

Belasting verlagen

Vergeleken met andere landen betalen Nederlanders vrij veel belasting op arbeid, terwijl de belasting op vermogen juist relatief laag ligt. De zelfstandigenaftrek en de mkb-winstvrijstelling zouden ook verlaagd moeten worden om flexarbeid minder aantrekkelijk te maken. Dat zijn de adviezen die volgde na een onderzoek die is opgestart door voormalig staatssecretaris Menno Snel (Fiscale Zaken).

Belasting vermogen verhogen

Vooral ondernemers die vermogen opbouwen uit hun onderneming betalen steeds minder belasting over dit vermogen. Er zijn op dit moment veel mogelijkheden om belastingbetaling eindeloos uit te stellen door bijvoorbeeld te lenen van hun eigen bedrijf. Deze mogelijkheden zouden beperkt moeten worden volgens de ambtenaren. Nieuwe statistieken laten zien dat het vermogen van deze grootaandeelhouders op 400 miljard euro staat, dat is twee keer zo hoog als er oorspronkelijk gedacht werd.
Ze behoren in principe tot de rijkste 1% van Nederland, maar betalen in box 2 te weinig belasting over het vermogen wat zij in hun bedrijf gestopt hebben. Voor de vennootschapsbelasting zou een minimumtarief moeten gelden. Op dit moment is het mogelijk voor sommige multinationals om zoveel aftrekposten op te voeren waardoor ze feitelijk geen winstbelasting hoeven af te dragen. Het gaat hierbij om bedrijven zoals Shell en Philips.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.