Björn de Vries is in één klap beroemd dankzij zijn Martien Meiland imitatie 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Björn de Vries is in één klap beroemd dankzij zijn Martien Meiland imitatie

Het elfde seizoen van het bekende televisieprogramma de TV-kantine is weer te zien op de buis. Bij RTL. Waar RTL het moeilijk heeft om kijkers aan zich te blijven binden na het vertrek van zoveel bekende namen naar SBS, heeft de zender eindelijk weer een kijkcijfer hit.

TV-kantine

De TV-kantine is al sinds jaar en dag een hit bij RTL. Het programma van Carlo Boszhard en Irene Moors doet het goed bij de kijkers. Met leuke imitaties en perfecte persiflages scoort het programma keer op keer. De afgelopen jaren zijn al veel bekende personen en televisieprogramma's de revue gepasseerd. Maar het werd tijd voor iets nieuws, zo dachten Carlo & Irene.

Chateau Weiland

Het kon natuurlijk niet uitblijven dat er een sketch over Chateau Meiland zou komen. Maar het viel RTL ontzettend zwaar om daar de juiste persoon voor te vinden. Er zijn maar weinig BN-ers die Martien zó goed kunnen nadoen dat het bijna echt lijkt, en dat is natuurlijk wel wat je wilt. Maar toen op eens was daar een vrij onbekende acteur die de rol perfect op zich op zou kunnen nemen. Hij werd de nieuwe kasteelheer van Chateau Weiland.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Björn de Vries

De 23-jarige De Vries is acteur bij Walibi Holland. En de oplettende internetter had misschien al wel kunnen verwachten dat hij een dergelijke rol aangeboden zou krijgen. Een TikTok filmpje van de 23-jarige ging compleet viraal, toen hij in een rij stond in het bekende pretpark. En dat filmpje is ook onder de neus van de programmamakers terecht gekomen. Enige tijd later kon de 23-jarige acteur dan ook aan de slag om de persiflage van Martien op te nemen voor de TV-kantine.

Claire

Ook de dochter van Maxime Meiland kon natuurlijk niet ontbreken in de uitzending van de TV-kantine. Maar dan moet je nog net even iemand vinden die zo gek is om zijn kind af te staan voor een televisieprogramma. Maar wanneer dat niet lukt moet je iemand anders vinden die het wel even voor je opknapt. Richard Groenendijk kroop in de huid van de kleine meid.

Bekijk ook:
Dit kostte een toegangskaartje voor de Efteling in 1952

Zelf bekend gemaakt

De 23-jarige kon niet wachten om zijn volgers te laten weten dat hij inderdaad degene was die Martien had gepersifleerd in de TV-kantine. Direct na de uitzending mocht hij dit toch doen en kwam hij met de volgende boodschap op Instagram.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.