Acteur Hagrid overleden
Saved Read later
Deel dit bericht

Acteur die Hagrid speelde in de Harry Potter-films is hieraan overleden

Op 14 oktober 2022 kwam het bericht naar buiten dat acteur Robbie Coltrane op 72-jarige leeftijd is overleden. Hoewel de Schotse acteur in verschillende films heeft gespeeld, is hij vooral bekend van de Harry Potter-films. Wie kent ze nu niet? Hierin speelde hij de rol van publiekslieveling Hagrid.

De eerste Harry Potter-film kwam uit in 2001 en in totaal zijn er 8 films gemaakt. Alle films zijn gebaseerd op de boeken van de Engelse schrijfster J.K Rowling. Waar Coltrane precies aan overleden is, dat was in eerste instantie niet bekend. Inmiddels is het 2 weken later en is er meer bekend hierover. 

Verschillende gezondheidsproblemen

Volgens TMZ – die de overlijdensakte in handen heeft – is Robbie overleden als gevolg van verschillende gezondheidsproblemen. Een week voor zijn dood verbleef hij al in het ziekenhuis.

Zo zou de acteur kampen met overgewicht, diabetes en hartproblemen. Ook zou hij veel last hebben van zijn luchtwegen. Volgens de overlijdensakte zouden deze opstapelende problemen ervoor hebben gezorgd dat “zijn lichaam bezweek”. Robbie Coltrane is 72 jaar geworden.

Bekijk ook:
De veelgemaakte fouten bij het kiezen van kerstlampjes en verlichting

Collega-acteurs van Coltrane geven aan erg verdrietig en geschokt te zijn. Daniel Radcliffe plaatst een emotioneel bericht op zijn persoonlijke Instagram-account: “Ik heb zoveel geluk gehad dat ik jou heb mogen kennen en ik ben ontzettend verdrietig dat je er niet meer bent. De herinneringen die we maakte op de set koester en bewaar ik.”

De vriendelijke Hagrid

Hoewel de acteur in verschillende films speelde, is de rol van Hagrid toch wel de bekendste bij het grote publiek. Een grote, vriendelijke reus. Dat is de beste manier om Hagrid te omschrijven.

Voor wie de Harry Potter-films heeft gezien of de boeken heeft verslonden, weet precies over wie we het hebben: een goedzak die het altijd goed voor heeft met Harry en bij wie hij altijd terecht kan voor goed advies. Ook vertelde hij Harry als eerste dat hij een tovenaar is.

Robbie Coltrane is niet de eerste Harry Potter-acteur die is overleden. In 2016 overleed Alan Rickman al aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Rickman vertolkte de rol van Serverus Sneep.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.