Bijzondere 1 aprilgrappen
Saved Read later
Deel dit bericht

8 bijzondere 1 aprilgrappen die jij nog niet kende

Morgen is het weer zover: 1 april. Zie jij grappen al mijlenver aankomen of ben je toch een beetje nerveus? Sommige 1 aprilgrappen zijn ook na tientallen jaren nog niet vergeten. Zou jij er toen ingetrapt zijn? Hieronder staan een aantal heel bijzondere grappen voor 1 april. Wat denk jij, zijn deze 1 april grappen voor jou erg doorzichtig?

1. Eindhoven op punt van vernietiging, 1947

In het Eindhovens Dagblad van 31 maart van dat jaar stond een onthutsend bericht. Een wetenschapper had een fles met atoomnevel niet goed afgesloten in zijn laboratorium. Een ramp dreigde, waarbij heel Eindhoven zou kunnen worden vernietigd. Op 1 april zou een poging worden gedaan de atoomnevel onschadelijk te maken. Duizenden bewoners ontvluchtten de stad en wereldwijd werd het probleem serieus genomen.

2. Dolfijnenshow, 1990

Honderden mensen stonden te wachten achter de hekken in de haven van Willemstad. Op 1 april zou er een gratis show van dolfijnen plaatsvinden. De havenmeester had de eigenaren van jachten in de haven al gerust gesteld. De dolfijnen zouden geen schade toebrengen aan de schepen. De havenmeester was zelf ook aanwezig op het grote moment. Echter kwamen er geen dolfijnen, maar hield hij een groot bord met 1 april omhoog.

3. Het aangespoelde beeld van Paaseiland, 1962

De kracht van de zee kan ongehoord zijn, dus toen er op 1 april een enorm beeld van Paaseiland op het strand van Zandvoort aanspoelde, kwamen er tienduizenden mensen om te kijken. Kunstenaar Edo van Tetterode deed zich voor als een expert en vertelde binnen- en buitenlandse media hoe dit mogelijk zou zijn geweest. Pas een paar dagen later vertelde hij dat het beeld in zijn studio was vervaardigd.

4. De vader van Harry Potter, 2004

Het was weinig Nederlanders ontgaan dat minister-president Balkenende met zijn nieuwe kapsel erg veel leek op een oudere uitgave van Harry Potter. Het verbaasde vooral jongere kijkers dan ook niet dat hij de vader van Harry Potter zou gaan spelen in de nieuwste film die zou worden opgenomen. Het jeugdjournaal bracht het met zoveel verve dat er duizenden reacties kwamen van opgetogen jongeren. Een jaar eerder had hetzelfde programma ademloze toeschouwertjes getrokken met een reportage waarbij op 1 april het hart van een mummie weer tot kloppen werd gebracht.

Bekijk ook:
Geen 1 april grappen door diverse bedrijven

5. Friet per drone, 2015

Uiteraard was het een snackbar uit Breda die de primeur had om friet met een drone te gaan leveren. Wie zin had in een lekkere, vette hap hoefde nu nog maar een minuten te wachten. Heel plezierig dat je er de deur niet meer voor uit moest. De bestellingen kwamen in een razend tempo binnen. Blijkbaar hadden vele mensen trek die avond. Ze hadden beter op de kalender moeten kijken.

8 bijzondere 1 aprilgrappen

6. Dries Roelvink tegen Jamin, 2018

De Nederlandse zanger Dries Roelvink was niet blij met snoepwinkel Jamin. De nieuwe paashaas toonde een opvallende gelijkenis met Dries is zijn befaamde kleine gele zwembroek. Het zou wellicht minder erg zijn geweest als de betreffende haas niet op zijn minst corpulent genoemd zou mogen worden. Dries begon een wilde campagne tegen Jamin en eiste dat de haas meteen uit het assortiment zou worden gehaald. Het hoogtepunt vond plaats op 1 april. Op die dag bekogelde de ster een winkel van Jamin met eieren. Het is niet bekend of het om paaseieren ging.

7. Een verbod op duikelstangen, 2016

Een school in Uden liet alle duikelstangen weghalen bij school. Recent onderzoek had duidelijk gemaakt dat te veel duikelen niet goed was voor de ontwikkeling van het brein van de jeugdige scholieren. Alle ouders kregen een brief van de school met het verzoek hun kinderen uit te leggen wat er aan de hand was. Op 1 april zou er een vergadering volgen waarin het hele probleem nader uit de doeken zou worden gedaan.

Bekijk ook:
Dit type mens lacht het hardst om zijn eigen grappen

8. Baby’s in de Python, 2018

Een ander onderzoek toonde in 2018 aan dat stimulatie de ontwikkeling van de hersens van baby’s juist versnelde. Een ritje in de Python van de Efteling zou beslist een positieve indruk maken door de grote hoeveelheid prikkels. Op de Efteling werden beelden getoond van een nieuw ontwikkeld wagentje waarmee baby’s de achtbaan in konden. Een arts vertelde verder in het nieuws dat er geen enkel risico voor de baby bestond. Een jonge moeder verklaarde dat ze bijna niet kon wachten tot haar spruit aan de beurt was. O ja, het was 1 april die dag.

Bekijk ook: 

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.