Dit type mens lacht het hardst om zijn eigen grappen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit type mens lacht het hardst om zijn eigen grappen

Je maakt een grap, en eigenlijk ga je al stuk voordat je het überhaupt kunt uitspreken. Dan is het toch gelukt, en vervolgens ben jij degene die het uitschatert. Je kijkt om je heen, en ziet de anderen een beetje met jou mee lachen. Maar eigenlijk, lachen zij alleen omdat jij jezelf zo grappig vindt. Herken jij dit? Dan ben jij volgens onderzoekers hoogstwaarschijnlijk een positief, zelfverzekerd en sociaal persoon. Lees hier waarom. 

Dit type mens lacht het hardst om zijn eigen grappen 17

Positief

Uit onderzoek blijkt dat als jij om jezelf kunt lachen tijdens het vertellen van een (volgens jou leuke) grap, je vaker de humor kunt blijven inzien als het leven even niet op rolletjes loopt. Je bent dan dus positief ingesteld. Mensen die lachen om zichzelf, nemen dingen niet altijd té serieus, en kunnen meer op gaan in het moment. Als jij dubbel kunt liggen om jouw eigen grapjes, dan ben jij ongetwijfeld een vrolijk persoon. En vrolijke personen, zijn vaak ook positief ingesteld. Misschien ben jij wel het zonnetje in huis!

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

Zelfverzekerd

Ook ben je waarschijnlijk zelfverzekerder dan mensen die een stuk minder lachen om eigen grappen. Het vergt namelijk ook zelfvertrouwen om je niets van een ander aan te trekken, en smakelijk te lachen om je eigen opmerkingen of verhalen. Ben jij wat meer onzeker of introvert, dan zul je je waarschijnlijk ook meer druk maken om de mening van een ander. Misschien vindt hij/zij mijn grap wel helemaal niet leuk? Durf lekker te lachen om jouw eigen humor! Uit onderzoek blijkt dat mensen deze positiviteit ook overnemen op het moment dat je dit uitstraalt.

Sociaal

Het is je vast eens opgevallen dat erg sociale mensen ook snel- en/of gemakkelijk kunnen lachen met een ander. Bij weer andere mensen, kost dit meer moeite. Dat geeft helemaal niets, maar toch blijkt dat mensen die om zichzelf kunnen lachen, ook socialer zijn. Het gaat hand in hand met elkaar. Bovendien kom jij überhaupt als je lacht al socialer over. Je hebt dan namelijk een vriendelijke, vrolijke uitstraling waardoor je meer toegankelijk en benaderbaar bent.

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

Niet altijd gepast

Ondanks al deze positieve karaktereigenschappen van mensen die lachen om zichzelf, is het niet altijd gepast om te doen. Volgens deskundige Lilian Woltering is het heel natuurlijk om te lachen om je eigen grapjes, maar niet altijd gepast. “Als jij eerst begint te lachen, kun je mensen in verlegenheid brengen”, vertelt ze. “Zij vinden jouw grap misschien wel helemaal niet grappig, maar voelen zich verplicht om mee te lachen”. Daarom is het soms beter om eerst de reactie van anderen af te wachten, voordat je zelf in lachen uitbarst. Dit geldt vooral in situaties waarin je bijvoorbeeld een grove, of ongepaste grap maakt.

 

Dit type mens lacht het hardst om zijn eigen grappen 18

Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.