5 Mensen die per ongeluk een bekende meme werden 12
Saved Read later
Deel dit bericht

5 Mensen die per ongeluk een bekende meme werden

Zit je vaak op social media? Dan ken je ongetwijfeld een heleboel memes. Maar ken je ook het verhaal achter deze memes? In dit artikel laten we video's zien van 5 mensen die per ongeluk een bekende meme werden. 

“Meme: komisch filmpje, grappige afbeelding enz. dat/die massaal wordt gedeeld op internet en zich zo snel verspreidt.”

– Van Dale.

Meme: Hide the pain Harold

Het leven van de Hongaarse András Arató veranderde compleet na een simpele fotoshoot. Arató, beter bekend als “Hide the Pain Harold”, stond model voor wat stockfoto's. In eerste instantie was er nog niks aan de hand. De stockfoto's werden gewoon gebruikt zoals ze bedoeld waren. Zo was Arató te zien in advertenties als dokter, een professor en echtgenoot. Maar op een gegeven moment ontdekte ook de “meme-wereld” de foto's. Die werden vervolgens volop gebruikt voor allerlei memes. En daardoor is Arató nu een van de bekendste gezichten in de meme-wereld. De meest bekende foto heb je waarschijnlijk ook wel eens voorbij zien komen. Dat is de foto waarop Arató met zijn karakteristieke gezichtsuitdrukking en koffiemok naar de camera lacht.

Bekijk ook:
10 leuke weetjes over ons brein

Meme: Success Kid

De moeder van deze toenmalige schattige peuter zette de bekende foto zonder na te denken online. En bijna meteen ging internet er mee aan de haal. Na een jaar werd de foto vooral gebruikt om succes te vieren. En daarom heeft de jongen nu de bijnaam van “Succes Kid”.

Meme: Kombucha Girl

Brittany Broski had nog nooit kombucha gedronken, maar wilde het drankje toch nog eens proberen. En ja, als je iets nieuws drinkt, dan moet je dat tegenwoordig ook vastleggen voor het nageslacht. Haar bekende reactie op het drinken van het drankje plaatste ze op TikTok. En erg populair was de video daar niet. Totdat andere mensen een meme maakten met twee screenshots van haar reactie. Vervolgens werden deze foto's gebruikt voor allerlei memes. En al gauw werd Broski wereldberoemd.

Leuk zou je denken. Maar die beroemdheid had ook een nadeel. Broski werkte namelijk in de financiële wereld. En haar baas was minder blij met de populariteit van de memes. Dat resulteerde uiteindelijk zelfs in haar ontslag. Gelukkig kent het verhaal een happy ending. Want nu verdient Broski geld met haar online succes.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

Meme: Blinking White Guy

Drew Scanlon had nooit kunnen bedenken dat hij wereldberoemd zou worden met het kijken van livegames. Tijdens het gamen maakte iemand een (onbedoeld) woordgrapje. En daarop reageerde Scanlon met zijn karakteristieke gezichtsuitdrukkingen. Pas vier jaar later ging de meme pas echt viral. Maar daarna kende iedereen Scanlon ook wel als de “Blinking White Guy”.

Meme: Side-eying Chloe

Deze bekende meme ontstond toen een moeder haar dochters wilde verassen met een tripje naar Disneyland. Super leuk zou je denken. En een van de dochters barstte ook in tranen uit van geluk. Het jongere zusje Chloe was duidelijk minder onder de indruk. En dat liet ze duidelijk weten met een bijzondere gezichtsuitdrukking. Zulke grappige beelden zijn natuurlijk goud voor meme-makers. Die maakten al gauw meerdere memes met het gezicht van het meisje. Hierdoor is ze nu wereldberoemd en staat ze op internet ook wel bekend als Side-eying Chloe.

Hou je van memes? Dan is dit artikel wellicht ook iets voor jou:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.