in

sadsad

Boa schopt man in handboeien in het gezicht

Het 22-jarige slachtoffer kon dagenlang nauwelijks eten of zijn tanden poetsen

boa schopt man in gezicht

Donderdag komt er een zaak voor de rechter over een scenario dat zich afgespeeld heeft in juni van dit jaar. Het gaat om een 52-jarige boa die een 22-jarige man in het gezicht heeft geschopt terwijl hij in handboeien op de grond lag.

Boa schopt man in het gezicht

Brailey Kersout was met de trein op weg naar de crematie van zijn oma. Op het perron was er een woordenwisseling met een conductrice. Zij had hem gevraagd om zijn oordopjes uit te doen, maar dit deed hij niet. Vier treinboa’s kwamen hem vervolgens uit de trein halen. Toen ging het mis. De boa’s werken hem naar de vloer. Hij ligt met zijn borst op de tegels. Een van de boa’s gaat om zijn rug zitten en slaat hem in de handboeien. Kersout probeerde de man nog halfslachtig van zich af te schoppen met zijn hak. Volgens Trouw proefde hij het vuil van het perron in zijn mond en spuugde hij. Het speeksel kwam terecht op de schoen van de 52-jarige boa, die hem vervolgens een trap in zijn gezicht gaf.

Bekijk ook:
Rihanna sluit relatie met Chris Brown niet uit, zelfs niet na mishandeling 11 jaar geleden

Gevolgen

Door het incident heeft Kersout een deel van de crematie moeten missen. De politie heeft hem hier alsnog naartoe gebracht. Maar daar bleef het niet bij. Dagenlang kon hij nauwelijks eten of tanden poetsen. Zijn migraineklachten werden ook erger.

Reactie NS

De NS vertelt dat de boa ‘in een reflex heeft gehandeld’. Er is een passende arbeidsrechtelijke maatregel genomen, maar de NS wil niet zeggen wat deze maatregel precies inhoudt. De advocaat van de boa voegt er nog aan toe dat Kersout de boa’s ook zou hebben uitgescholden. Het zou niets met zijn huidskleur te maken hebben volgens de advocaat. Kersout is van Surinaamse afkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.