Wolligste schaap ter wereld overleden 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wolligste schaap ter wereld overleden

Chris, het in 2015 omgedoopt tot wolligste schaap ter wereld, is dood. Zijn baasje laat weten diep bedroeft te zijn met het verlies van het ‘lieve, wijze en vriendelijke dier'.

In 2015 werd Chris aangetroffen in de buurt van de Australische hoofdstad Canberra. Zijn vacht was enorm, het merioschaap had vermoedelijk al in zes jaar geen schaar gezien. Het scheren van het schaap bracht 40 kilo wol op, een wereldrecord. Het scheren van Chris was een hele operatie. Experts gingen er in eerste instantie van uit dat het schaap de knip beurt niet zou overleven. Na een verdoving en vier knip sessies was Chris ontdaan van zijn 40 kilogram wegende wolle vacht. De herder was verbaasd dat het schaap zo lang wist te overleven in de vaak zeer hete outback. Chris nam met de 40 kilo wol het record over van schaap Big Ben. Big Ben had een vacht van ‘slechts' 28,9 kilo, ruim 12 kilo minder dan schaap Chris.

Bekijk ook:
Dit zijn de engste plekken op aarde

Na de knip beurt kwam Chris terecht in New South Wales. Zijn nieuwe baasje maakte op 22-10-2019 bekend dat Chris aan de gevolgen van ouderdom is komen te overlijden. De vermoedelijke leeftijd van schaap Chris tijdens zijn overlijden was 10 jaar. Het schaap werd, met zijn nieuwe look, geadopteerd door een boerderij in New South Wales. Vandaag maakten zijn baasjes bekend dat Chris is overleden aan ouderdom. Hij is vermoedelijk tien jaar oud geworden.

Uit het niets

Little Oak Farm Animal Sanctuary waar Chris zijn laatste jaren versleet laat in een reactie weten dat zijn dood als donderslag bij heldere hemel kwam. Chris kwam niet opdagen voor het ontbijt, toen kwam de ontdekking dat het schaap overleden bleek. Chris heeft even moeten wennen aan zijn verblijf nadat hij geadopteerd was. Hij was niet meer gewend aan mensen en ook moest hij weer even wennen om met andere schapen te zijn. Geleidelijk aan pakte hij na zijn knip beurt ‘het schapen leven' weer goed op een leefde hij tot zijn dood een fijn leven.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Chris was voor de nieuwe baasjes ‘veel meer dan het schaap met de zwaarste vacht'. Hij zal gemist worden, voor wat hij was: ‘een fantastisch schaap'.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.