in ,

The Masked Singer knalt binnen als kijkcijferkanon

Alsof het niks is, heeft The Masked Singer zichzelf gelijk naar één van de meest bekeken programma’s op vrijdag avond geknokt. Sterker nog, afgelopen vrijdag stond The Masked Singer op #2 van de kijkcijfers van de gehele vrijdag. Als je niet onder een steen geleefd hebt de afgelopen paar weken, dan zul je vast en zeker weten waar we het over hebben. Voor diegene die wel iets beters te doen hadden op de vrijdag avond zullen we het even in het kort samenvatten.

Wat is The Masked Singer?

In eerste instantie lijkt het op een doodnormale talentenshow. Er komen een paar figuren in beeld die leuk zingen en er een grappig of mooi dansje bij doen. Ze zijn allemaal verkleed als verschillende figuren die bij hun karakter zouden passen. Zo heb je de volgende karakters:

 • De Bidsprinkhaan
 • De Springbok
 • De Leeuw
 • De Robot
 • Het Konijn
 • Het Zeewezen
 • De Aartsengel
 • De Papegaai
 • Het Monster
 • De Hond
 • De Eenhoorn
 • De Neushoorn
Bekijk ook:
Top 10 trending films en series op Netflix – Week 17

Wat is het verschil met een normale talentenshow?

Het is heel anders opgesteld. De mensen achter deze karakters zijn geen onbekende mensen zoals de meeste van ons. Het zijn bekende Nederlanders. Wie deze bekende Nederlanders dan precies zijn, dat weet niemand. Het punt van het programma is dat zowel wij als de jury moet raden wie er achter de maskers zitten. Bij elke aflevering worden er hints gegeven die kunnen helpen bij het raden van de bekende Nederlander. Pas zodra een karakter weggestemd wordt, wordt bekend wie er achter het masker van die karakter zit. Ook de directe omgeving van de bekende Nederlander weet niet dat deze persoon meedoet aan dit programma, dit is allemaal top-secret.

Waarom is dit programma ineens zo populair?

Tsja, waarom was Chateau Meiland ineens zo geliefd onder ons? Wat was er zo speciaal aan Flikken Rotterdam? Wat maakt GTST zo anders dan alle andere soaps op televisie? Waarom wordt een programma überhaupt populair? Het heeft natuurlijk grotendeels te maken met wat wij, de kijkers, graag zien. Het grootste voordeel wat The Masked Singer heeft, is dat het allemaal zo geheim is. Het hele programma draait erom dat er geraden moet worden wie er achter het masker zit.

Bekijk ook:
Top 10 verborgen dingen in Disneyfilms die je nog niet wist

Wij, mensen, houden wel van een beetje spanning en mysterie. We willen ook graag alles weten, ook al zeggen we van niet. En dat, dat maakt het juist dat The Masked Singer zo’n aantrekkelijk programma is geworden. We zijn massaal aan het strijden tegen elkaar. Wie heeft als eerste de juiste naam geraden? Wie herkent de BN’ers het beste zonder ze ook maar te hoeven zien? Het is een programma wat ervoor zorgt dat we met elkaar gaan praten, ideeën gaan uitwisselen. De ene persoon denkt het te weten, maar de andere persoon zegt dat dat lariekoek is, en zo krijg je discussies door het hele land over één programma. En geef toe, uiteindelijk blijven we het allemaal kijken, ook als we wat beters te doen hebben, want we willen allemaal ons gelijk krijgen. Toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Als je wimpers maar goed zitten

Wolligste schaap ter wereld overleden