The Masked Singer knalt binnen als kijkcijferkanon 14
Saved Read later
Deel dit bericht

The Masked Singer knalt binnen als kijkcijferkanon

Alsof het niks is, heeft The Masked Singer zichzelf gelijk naar één van de meest bekeken programma's op vrijdag avond geknokt. Sterker nog, afgelopen vrijdag stond The Masked Singer op #2 van de kijkcijfers van de gehele vrijdag. Als je niet onder een steen geleefd hebt de afgelopen paar weken, dan zul je vast en zeker weten waar we het over hebben. Voor diegene die wel iets beters te doen hadden op de vrijdag avond zullen we het even in het kort samenvatten.

Wat is The Masked Singer?

In eerste instantie lijkt het op een doodnormale talentenshow. Er komen een paar figuren in beeld die leuk zingen en er een grappig of mooi dansje bij doen. Ze zijn allemaal verkleed als verschillende figuren die bij hun karakter zouden passen. Zo heb je de volgende karakters:

 • De Bidsprinkhaan
 • De Springbok
 • De Leeuw
 • De Robot
 • Het Konijn
 • Het Zeewezen
 • De Aartsengel
 • De Papegaai
 • Het Monster
 • De Hond
 • De Eenhoorn
 • De Neushoorn

Wat is het verschil met een normale talentenshow?

Het is heel anders opgesteld. De mensen achter deze karakters zijn geen onbekende mensen zoals de meeste van ons. Het zijn bekende Nederlanders. Wie deze bekende Nederlanders dan precies zijn, dat weet niemand. Het punt van het programma is dat zowel wij als de jury moet raden wie er achter de maskers zitten. Bij elke aflevering worden er hints gegeven die kunnen helpen bij het raden van de bekende Nederlander. Pas zodra een karakter weggestemd wordt, wordt bekend wie er achter het masker van die karakter zit. Ook de directe omgeving van de bekende Nederlander weet niet dat deze persoon meedoet aan dit programma, dit is allemaal top-secret.

Waarom is dit programma ineens zo populair?

Tsja, waarom was Chateau Meiland ineens zo geliefd onder ons? Wat was er zo speciaal aan Flikken Rotterdam? Wat maakt GTST zo anders dan alle andere soaps op televisie? Waarom wordt een programma überhaupt populair? Het heeft natuurlijk grotendeels te maken met wat wij, de kijkers, graag zien. Het grootste voordeel wat The Masked Singer heeft, is dat het allemaal zo geheim is. Het hele programma draait erom dat er geraden moet worden wie er achter het masker zit.

Bekijk ook:
Zo creëer je thuis de ultieme luisterervaring

Wij, mensen, houden wel van een beetje spanning en mysterie. We willen ook graag alles weten, ook al zeggen we van niet. En dat, dat maakt het juist dat The Masked Singer zo'n aantrekkelijk programma is geworden. We zijn massaal aan het strijden tegen elkaar. Wie heeft als eerste de juiste naam geraden? Wie herkent de BN'ers het beste zonder ze ook maar te hoeven zien? Het is een programma wat ervoor zorgt dat we met elkaar gaan praten, ideeën gaan uitwisselen. De ene persoon denkt het te weten, maar de andere persoon zegt dat dat lariekoek is, en zo krijg je discussies door het hele land over één programma. En geef toe, uiteindelijk blijven we het allemaal kijken, ook als we wat beters te doen hebben, want we willen allemaal ons gelijk krijgen. Toch?

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.